• Tafanejar

  Hola!

  La setmana passada vam posar aquestes preguntes a la pissarra i cadascú va entrevistar un company. Escriviu aquí les diferents respostes sense dir el nom del company. A veure si endevinem qui és!

  Si us animeu, també podeu respondre les preguntes sobre la vostra vida…així podem tafanejar una mica tots plegats ;)!

  Bon cap de setmana!

  (a sobre de “treure” sembla que hi hagi un accent però no hi va, eh! És la pissarra mal esborrada)

  preguntes

 1. María J. Sarmiento

  10 febr. 14
  21:37 #

  En relació amb el company o companya que em va correspondre, puc dir dues coses: va arribar a Espanya i a Catalunya a l’any mil nou-cents noranta-nou i el mateix any va tenir el primer fill. S’esforça molt en classe i des que comencem va millorar molt a parlar català. Sabeu qui és?

  1. mbadiar

   11 febr. 14
   15:16 #

   Jo crec que sí. Té els cabells arrissats?

   1. María J. Sarmiento

    11 febr. 14
    23:19 #

    Aixó, María. Calent, calent…

 2. manuel

  11 febr. 14
  11:19 #

  Es va treure el carnet de conduir fa 22 anys
  Es va enamorar per primera vegada als 11 anys
  No va a fer el servei militar perquè en el seu país no és obligatori
  el primer fill va néixer el 5 març 1995
  Va fer la comunió als 10 anys i es va confirmar als 25 anys

  1. María J. Sarmiento

   11 febr. 14
   13:59 #

   Hola Manuel: Has parlat de el Milton? No estic segura, el seu fill té divuit anys? es sembla molt jove.

   1. manuel

    13 febr. 14
    0:21 #

    oh! no , no ho es

  2. mbadiar

   13 febr. 14
   13:47 #

   Hola Manuel!
   És l’Elvys?

 3. María J. Sarmiento

  11 febr. 14
  13:52 #

  Para tafanejar, donaré alguna informació de la meva vida. Vaig estudiar dues coses molt diferents, música i peritatge mercantil (empresarials). Vaig treure el permís de conduir a les divuit i vaig madurar molt jove. Em vaig independitzar amb vint-i-tres anys, vaig treballar a un banc dotze anys, no em va agradar gens. Després vaig fer-me autònoma en el camp de les belles arts. M’agraden molt les belles arts i l’ artesania també, per tant vaig escriure un blog i a revistes especialitzes, doncs vaig viatjar bastant i vaig estudiar historia del art de manera autodidacta . Vaig tenir faena des de les vint anys però ara he parat un tempso des de que visc a Cerdanyola, necessito estar amb la meva família. M’agrada molt estudiar català i m’agradaria, poc a poc, arribar al grau de suficiència al menys. Penso que sempre hi ha bones raons per aprendre o fer alguna cosa nova, oi?.

  Vinga va, ara anem a practicar una mica, sota la forma de expressar reaccions emotives: Em fan penamoltes coses quant escolto les noticies. Em fan ràbia els politics, la corrupció, i la gent que no pensa en el proïsme. Quan veig que les classes socials es distancien més cada dia em fa por. No em fa enveja res, no crec en la enveja sana; prefereixo altres paraules: admiro a, m’ agradaria etc. Em fa mandra les discussions que no van enlloc . Em fa angúnia les estadístiques del atur. Em provoquen tendresa els nadóns. Em fa posar la pell de gallina les arts, i les castellers . Em fa vergonya la intolerància (p.ej. dels espanyols amb les catalans i viceversa). Em fa alegria la naturalesa. Em fa gràcia veure nens jugar. Em fa gust fer relaxació. Em molesta que fumen. Em fa feliç anar al Liceu però també passejar per el camp o la ciutat sense rumb fix. Quan era petita volia ser trapezista, ballarina, infermera, periodista, músico i alguna cosa més i vosaltres? I a vosaltres com us va la vida? Per què vau venir a Catalunya?

 4. francesc arquillo erenas

  11 febr. 14
  15:23 #

  Aquesta persona va neixer a Peru. es va treure el carnet de conduir l’any 2010.Es va enamorar als 13 anys.Va arribar a Cerdanyola al gener del 2012,per questio de feina.Te un fill nascut el any passat .Diu que va madurar als 18 anys.Aquet any diu que ha estalviat 11 euros posandolos en una guardiola que te.La primera comunio la va fer al any 1996.Va viatjar por primer cop al 2003 i va anar a Miami.Ets va independizarar-se als 16 anys i es va juntar als 24.Encara no ha acabat de estudiar.Va tenir el seu primer xicot als 13 anys.Coneixeu de qui es tracta.

  1. María J. Sarmiento

   12 febr. 14
   0:07 #

   Hola Francesc: El seu nom comença per M? Ella es va tallar el cabell?

 5. Mavi

  13 febr. 14
  21:18 #

  Hola nois!!!!! Us parlare una miqueta de ……???????

  Bé, aquesta persona no s’ha tret el carnet de conduir mai.
  Es va enamorar per primer cop als 18 anys i va casarse als 26 anys, també als 26 anys va independitzar-se. El seu primer fill va nèixer l’any 1984. No ha fet servei militar, ha fet servei social. Vaig acabar els seus estudis l’any 1969 i va tenir el seu primer xicot als 18 anys. Al seu primer viatge va anar a la Costa Brava perquè abans vivia a Zaragoza.

  1. María J. Sarmiento

   14 febr. 14
   18:02 #

   Hola Mavi: Crec que tu has parlat de la Mariví. M’equivoco? Ho penso, sobretot, per la pista de Zaragoza. Ha, ha, ha 🙂

  2. mbadiar

   18 febr. 14
   14:14 #

   mmm….però la Mariví és una dona…les dones no feien el servei militar i serveis socials, no?
   Mavi, estic perduda!

 6. Mavi

  22 febr. 14
  23:56 #

  Elle m’ha dit que va fer el servei social …. que és?????? No ho se

 7. Tatiana

  25 febr. 14
  13:53 #

  Ara vaig a parlar de … es la meva companya,es va treura el carnet de conduir fa set anys, ella es va enomarar per primera vegada a les disset anys i es va casar a les vint anys amb la mateixa persona de la cual es va enamorarza per primera vegada , el seu primer fill va naixer fa trenta tres anys, la primera vagada que va surtir de viatge va ser del seu poble a Barcelona.

 8. María J. Sarmiento

  25 febr. 14
  15:52 #

  Fa tem, avant de la transició a Espanya, era obligatori fer el servei social per les dones, joves noies. Era treballar per la comunitat unes mesos. Sense fer aquesta prestació no podies trobar feina a l’ administració i tampoc viatjar a l’estranger.

 9. mbadiar

  25 febr. 14
  17:13 #

  Oh! No ho sabia! Gràcies M. Jesús!
  Maria

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!