• Com són els hàbits dels japonesos?

  Hola!

  A mi m’agrada molt el Japó i els japonesos. Per tant, us escric com són els hàbits d’una família tradicional japonesa (de la majoria i des del meu punt de vista, és clar!).

  Els homes japonesos es lleven d’hora, entre les cinc i les set del matí. Es lleven aviat i, sovint, van a dormir tard, és a dir, dormen molt poc! Per això, moltes vegades els trobem que dormen al tren quan van cap a la feina. Normalment, el seu lloc de feina és lluny de casa seva, per això es lleven tan d’hora. Esmorzen a casa o en alguna cafeteria. Els homes treballen tot el dia, comencen a les vuit del matí i, gairebé cada dia, tornen a casa cap a la una o les dues de la matinada. Gairebé sempre dinen i sopen fora de casa. Llegeixen bastant al metro o al tren perquè sovint la feina és lluny de casa.

  Algunes dones treballen però la majoria s’estan a casa amb els fills. Preparen l’esmorzar, el dinar i el sopar de la família; ajuden els fills a fer els deures, netegen la casa, van a comprar. També queden amb les seves amigues i fan un cafè o dinen juntes.

  Els caps de setmana, els homes queden amb companys de feina i juguen a golf. Però això està canviant, les famílies més modernes passen el cap de setmana junts i fan activitats amb els fills com anar a passejar o al cinema.

  shin chan

  Ara us toca a vosaltres!
  Expliqueu-nos els hàbits dels habitants del vostre lloc d’origen, d’un país que us agrada o d’un planeta inventat =).

  Ànims! És una bona pràctica per assimilar tota la feina que anem fent a classe.

 1. Teresa Hernández

  03 des. 14
  19:56 #

  Hola!

  Sóc de andalusia per tant us parlare de la meva terra d’ origen, us escric com son els habits tradicionals d’una familia que viu al camp.

  Normalment els homes es lleven ben d’ hora per anar a treballar al camp abans de sortir el sol, ja que fa molta calor. Esmorzen al camp, i al migdia despres de dinar fan la migdiada.

  Treballen tot el dia, exceptuant les hores amb més calor.

  Les dones es fan carrec dels fills i de les coses de casa. De vegades tenen animals propis, i tambe es fan carrec. De tant en tant, queden amb les veines per pendre un café i parlar una estona.

  Per finalitzar, he de dir, que la cuina es diferent a la mediterránea, perque alla es fa un dinar mes consistent.

  Fins una altra!

 2. CARLOS

  03 des. 14
  23:17 #

  Hola.
  jo soc de colombia i alla les costums son bastants diferents. esmorzem a les sis perque les escoles comencen a les set del mati. el dinar es sobre les dotze del migdia i el sopar cap a les sis de la tarda.
  el aliments que es prenen son diferents segons la zona. es menja molt arros i “arepas” que es com el nostre pa. gairebe sempre bebem cafe amb els apats.
  yo ja me he acostumat molt a la cuina espanyola pero a casa de la meva mare sempre cuinem al estil colombia.
  adeu

 3. Mafe Bermude

  04 des. 14
  20:36 #

  Jo parlarè del meu pais d’origen Veneçuela.
  La familia veneçolana es molt traballadora i s’aixeca molt aviat i el pare i la mare treballen tots dos. I els nens estudien, pero tambè matinen perque les escoles començen d’hora.
  Als veneçolans son gent molt sociable i de molts amics. Com es un pais que fa calor tot l’any, la gent va a la platja els caps de semana.
  Para festes de Nadal els veneçolans ho celebren reunits amb la familia. El menja tipic per Nadal son les “Hallacas”, un tipus de pastis calent embolicat amb fulles de platano. La familia es reuneix el dia 25 per celebrar el naixement del nen Jesus.

 4. Nailec

  08 des. 14
  12:50 #

  Hola!

  Jo soc venezuela, nosaltres ens aixequem molt aviant, a las 5:30 o 6 del mati. Normalment anem a la feina en cotxe. Dinem a la 1 i sopem a las 7:30 de la tarda. El plat tipic del meu pais es “pabellón criollo” es arros, fesols foscos, platan fregit i carn. No es molt frequent fer la migdiada.

  El cap de setmana anem a la platja, o a veure a l’avia.

  Adeu!

 5. Paco

  08 des. 14
  21:36 #

  Hola.
  jo soc catala .Em Ens llevem a las 5.45 del mati. anem ala feina en cotxe.
  Tenim costumbres de dinen dinar els dijous arros en familia .Los Els caps de semana anem alos pobles voltan a las firas .N‘hi ha moltas .
  jo els meus pares son andalusos i tenien costums de una altre manera.
  Un plat tipic es la escudella barrejada i els canalons de la avia.

 6. Pilar Bajo

  11 des. 14
  1:21 #

  Hola, jo vaig a parlar de New York i els seus habitants. M’agradaria molt anar a la ciutats amb mes rascacielos gratacels del mon. Es una de les ciutats mes segures , te tambe habitants de totes les partes del mon. Es parla l’angles i el castella, els seus habitantats son molt amables i els agrada parlar i ajudar a la gent. Ells es desperten molt aviat per la al mati. Esmorzan molt, café torrades, fruta i pastiss.
  Pels carrers van de pressa sense mirar a ningu. Per anar a traballar usen el metro es el mítja de transport públic mes utilitzat . A New York fera molt fred. Ara per Nadal sempre neva i esta molt bonic. Jo vull anar a la grand Poma, pujar l’edifici mes alt del mon “Empíre State” anar al parc mes important “El central parc”, i puc veure famosos del cinema i de la música. Em sembla una ciutat molt interessant per viure.

 7. Hendril Juarez

  11 des. 14
  17:16 #

  Jo soc de El Salvador , al Salvador hi ha muntanyes i alguns volcans inactius a mi m’agrada el menjar del salvador menjar típica a les colonias viu molta gent el clima és sempre agradable al salvador no hi ha trens crec que per això dels terratrèmols a les platges hi ha onades que són molt grans tambe hi ha molta agricultura .
  hi ha molta pesca en els platges de El Salvador…

  1. mbadiar

   11 des. 14
   17:21 #

   Hola, Hendril!

   I com és el dia a dia d’un salvadorenc? A quina hora es lleven? Quantes hores treballen? A quines hores fan els àpats?

   1. Hendril Juarez

    23 des. 14
    19:42 #

    això depèn, els pescadors es lleven a les quatre en punt la matinada i van a pescar fins a les tres de la tarda perquè, sube la marea.
    Els que treballen en una oficina de sis del mati a les cinc de la tarda però són els que treballen en el govern i els altres treballs depèn, però una cosa que fa tot salvadorenc és respirar, menjar pupusas o altres plats típics del país i també treballar.
    depèn per esmorzar mengen de les quatre de la matinada a les nou del mati, això depèn de que treball, per dinar mengen de les dotze en punt del mati a les tres de la tarda, per sopar de sis de la tarda, a onze del nit perquè algunas personas estan sortint de treballar.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!