• Records d’infantesa

  La setmana passada vam estar veient l’imperfet d’indicatiu i ara ha arribat l’hora de practicar-lo! Podeu explicar-nos quins records teniu de quan éreu petits?

  Aquest vídeo us pot ajudar!

  I aquí teniu també una cançó del grup Sangtraït. Sabríeu trobar-hi algun verb en imperfet? Segur que sí!

   

   

   

   

 1. Moha

  10 Feb 15
  17:39 #

  Volia/mirava/tapaven/tenia

  Respondre

  1. Laura Fortesa

   17 Feb 15
   16:22 #

   Molt bé, Mohamed! Els has trobats tots!

   Respondre

 2. Miguel Ángel

  11 Feb 15
  14:04 #

  Bon dia a Tothom!
  Els millors records que tinc de la meva infantesa sòn de Cistierna en León i de Chas en Galicia.
  De petit vivia amb els meus pares a Cistierna, que és un petit poble d’uns 3000 habitants d’una comarca minera.
  Em recordo especialment de jugar molt al carrer i a la muntanya que era a prop de casa meva.
  Jugàvem amb les bicicletas i a molts jocs tots els nens del barri. També tinc un record molt bonic de quan nevava i tots junts jugàvem amb la neu. Aquest dies no tenìem classes perquè altres nens de pobles més petits no podien baixar i arribar a l’escola en l’autobuso.
  Les vacances sempre anava a Galicia amb la meva família i també tinc records molt bonics de la petita aldea dels meus pares. Chas té no més de 100 habitants i l’estiu era un temps molt màgic. Jugàvem tot el temps i ens banyàvem al riu moltes vegades. Encara tinc amics de la meva infantesa a Galicia, de fet, actualment estic vivint amb un amic d’aquells temps aquí a Montcada.

  Fins dijous companys!

  Respondre

  1. Laura Fortesa

   17 Feb 15
   16:27 #

   Molt bé, Miguel! Quins records i quines voltes que fa la vida, oi?

   Recorda que davant els noms de lloc, sempre posem la preposició a: a Lleó, a Galícia

   De l’aldea, en diríem poble o poblet en aquest cas. Ah, i el mitjà de transport, en català és autobús!

   Respondre

 3. Hendril Juarez

  11 Feb 15
  19:29 #

  bon dia.
  jo em recordo que jugava molt amb els meus amics en el carrer.
  una vegada jo estava jugando en el carrer amb la meva bicicleta i el meu pantalon es em
  s´atoro a la cadena de la meva bicicleta i me vaig caure, i me surtia sang del genoll… fin

  Respondre

  1. Laura Fortesa

   17 Feb 15
   16:33 #

   Molt bé, Hendril! Qui no s’ha fet mal, de petit, anant en bicicleta?

   Recorda que en català diríem al carrer, jugant, els meus pantalons i em sortia.

   Respondre

 4. Teresa

  12 Feb 15
  0:19 #

  Bon día companys/es.

  Quan era petita m’ agradava molt anar al camp d’excursió i jugar amb les meves amigues.

  Vivía en un petit poble de Granada m’ ho passava molt bé .

  No teníem televisió però érem feliços.

  Fins dijous

  Respondre

  1. Laura Fortesa

   17 Feb 15
   16:34 #

   Molt bé, Teresa! Em sembla que no necessitàvem tantes coses com els nens d’avui dia…

   Respondre

 5. Pilar Bajo

  12 Feb 15
  17:33 #

  Hola tothom, jo tinc sis germans i recordo que de petita jugavem a molts cosas com per exemple: a la pilota i al fet i amagar. nosoltres ho pasavem molt be. tambe els germans grands cuidavem de els petits, quan era estiu nosaltres anavem a la piscina i ens diviertem molt.
  Tambe recordó quan era perita i jo amava a l’escola, jo tenía molt amics, jo parla a molt y era divertida. Jo tenía una mestra una mica mala. Ens posava amb els braços en creu durant molt temp, quan Ens portavem malament.
  En general recordo coses mu boniques.
  Bona tarda, molts petons.

  Respondre

  1. Laura Fortesa

   17 Feb 15
   16:42 #

   Molt bé, Pilar! Quina mestra més dolenta, no?

   Recorda que diríem moltes coses, molts amics i els germans grans cuidaven dels petits.

   I pel que fa a verbs en imperfet: ens divertíem, anava i parlava.

   Respondre

 6. Nailec

  16 Feb 15
  10:57 #

  Bon dia!

  Quan era petita vivia en un pobla molt petit a prop del mar i el que mes m’agradava era anar tots els diumenges a la platja con la meva familia, jugava molt a la sorra amb els meus germanes era molt divertit.

  Fins dimarts.

  Respondre

  1. Laura Fortesa

   17 Feb 15
   16:50 #

   Molt bé, Nailec!

   Recorda com s’escriu poble en català i que diríem amb la meva família i amb els meus germans.

   Respondre

 7. Paco

  16 Feb 15
  18:02 #

  hola a tothon. quant era petip recordo que jugava mol al carre quant sortia de l,escola a pilota i mes joc.Quant pluvia jugavem alas cartes ditre de casa.

  Respondre

  1. Laura Fortesa

   17 Feb 15
   16:53 #

   Molt bé, Paco!

   Hi ha algunes consonants que a final de paraula no es pronuncien, però que hem d’escriure: molt, carrer

   I que el contrari de fora és dintre o dins!

   Respondre

 8. Laura Fortesa

  17 Feb 15
  16:46 #

  Molt bé, Zoraida! Que diferent la vida en un poble, oi? I que entremaliats que éreu!

  Recorda que les parts del dia en català s’introdueixen amb a: a les tardes.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!