Receptes del Bàsic 3
Aquesta setmana hem pogut tastar uns plats deliciosos i ara ha arribat el moment de compartir les receptes. Anoteu aquí la recepta que vau presentar ahir a classe!
Fixeu-vos en com doneu les instruccions, en els verbs i en els pronoms.
Cap comentari
Alejandro Araya
17 abr. 15
16:23 #
Ingredients
mongetes negres
ceba a trossos
alls
pebrot vermell a trossos
sal
coriandre
oli
salsa “Lizano” sembla “Lea & Perrins”
bitxo
Es posen a
cuinarcoure tots els ingredients en aigua abundant durant aproximadament 2 hores.És important vigilar el nivell de l’aigua. S’ha d’agregar aigua calenta de tant en tant evitant que s’assequin. Quan les mongetes estan suaus es separa el brou.
S’escalfa l’oli i es sofregeix un tros de ceba i pebrot i el bitxo (opcional), després s’afegeixen les mongetes amb una mica de brou i es deixen uns minuts al foc per reduir una mica el líquid. Després es liqüen i es deixen al foc fins que quedin amb la consistència desitjada, a aquest punt s’afegeix la “salsa Lizano” i es comprova la sal.
Elizabeth
18 abr. 15
0:01 #
Mongetes amb dolça ( Habichuelas u frijones con dulce)
Ingredients:
-Mongetes vermelles
-Moniato o patata
-Llet de coco
-Llet evaporat
-Sucre
-Canyella
– Clau d’especia
-Sal
-Vainilla
-Mantega
-Panses
Per fer les mongetes amb dolça necessiteu un pot de mongetes vermelles bullides, tritureu les mongetes i passeu-les pel colador, afegiu-les a l’olla. Amb el moniato; talleu-lo en trossets i poseu-lo a bullir amb una mica de sal. Afegiu a l’olla les llets junt als altres ingredients (moniato, sucre, canyella, clau, cullereta de sal, vainilla, mantega i panses); remeneu-ho fins a obtenir una consistència cremosa mitjana.
Bon profit!!!
Josep
20 abr. 15
16:45 #
Hola bona tarda,
Un plat senzill nutritiu i econòmic
Sardines a la Llimona
( Arrebossades)
Ingredients:
Sardines, fulles d’alfàbrega, llimones, sal, farina, aigua, sal, oli.
Preparació:
Les sardines es netegen i se’ls treuen les escames, el cap, les tripes i les raspes. Surten dos filets de cada peix.
Els filets
sies posen amb suc de Llimona i sal un parell d`hores, llavors es fa la massa amb farina,aigua i sal.Quan la massa estigui una mica reposada,s’estira ben prima i es fan con si fossin empanadilles per embolicar dos filets amb una fulla d’alfàbrega al mig.
Següent pas es fregeixen en oli.
Que podeu gaudir del plat.
/20/4/2015/
Elena
28 abr. 15
20:21 #
Paska rusa.
Ingredients:
·750 gr de farina
· 30 gr de llevat fresc
·375 ml de llet tèbia
·100 gr de sucre
·100 gr de panses
·100 gr de mantega
· una mica de sal
Passos:
Primer; posa en un bol la farina tamisada i fes un buit.
Segon; posa al buit una mica de sucre i llet tèbia 15 min.
Tercer; posa la resta dels ingridients i amassa fins que no s´enganxi a les mans.
Quart; cobreix amb film i deixa en un lloc tebi una hora.
Cinquè; amassa una vegada més i fes porcions per pes adequat
Sisè; deixa fermentar una estona més,
pujaposa el forn calent 30 min 180 ª C.Isabel
30 abr. 15
23:24 #
PA DE PESSIC——————————————-
Ingredients: -3 ous
-1 mesura de sucre
-1 mesura de farina.
Estris: -1 bol
-1 motlle
– 1 batedora
-Primer,separa les clares en un bol i munta-les a punt de neu,amb la batedora,clar. Afegeix poc a poc el sucre.
-Segon,afegeix els rovells i bat 3 minutes mes.
-Tercer,sense batedora,incorpora la farina en dues vegades i barreja.
-Finalment,posa la barreja en un motlle i fiqueu-la al forn a 180 graus,30 minuts.
……………..i llest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!………………………………….Bon profit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!………………………….
Isabel
30 abr. 15
23:27 #
Ah…..la mesura es un got de yogurt !!!! sense yogurt!
Petons.
No puc anar a classe peque tinc feina.
Josefina
03 maig 15
18:06 #
Chipá
Ingredients:
Farina de mandioca (Tapioca)
Ous
Formatge de ratllar (sard)
Formatge holandès
Mantega
Sal
Llet tèbia
Per fer chipá primer necessitem tallar el formatge sard i tallar el formatge holandès en glaçons de mig cm. En segon lloc batem els ous i afegim-ho a la farina. També afegim la mantega tova no fosa, la sal i els formatges. Després ho barregem be tot. Per últim posem la llet a poc sobre la barreja i seguim pastant fins formar una massa homogènia. Recordem que la massa no té gluten per tant no és elàstica.
Deixem reposar la massa uns 40 min. Formem boletes d’uns 30-40 grs, els posem en un safata i els fiquem al forn a 180º (preferiblement preescalfat a aquesta temperatura) Traiem els chipas quan estiguin dorats. (15 mins aprox)
Juanjo
11 maig 15
11:29 #
Per preparar un pa de pessic rústic
o.Ingrdients:
4 ous- 250 gr, sucre,500gr,farina,200 d’oli.
1 iogurt, 1 llimona, 20gr, llevat.
Primer es
vatebaten els ous i el sucre, s’afegeix l’oli i el iogurt es ,remena i s’afegeix la ratlladura del llimona, després s’afegeix la farina i el llevates amazas‘amassa i es deixa reposar uns 5 minuts .Es posa el forn a 180 graus uns 50 minuts.
Sebastián Aparicio
27 maig 15
10:15 #
Patacón Pisado amb hogao
Ingredients:
Plàtan verd.
Oli.
Coriandre.
Ceba tendra
Tomaquets.
Sal.
Per fer patacón pisado amb hogao necessiteu plàtans verds, oli, coriandre, ceba tendra, tomaquets i sal. Traieu la pela del plàtan i després es talla en trossets. Llavors, fregiu aquests trossets en oli durant tres minuts. Agafeu els trossets, trepitgeu i fregiu novament durant cinc minuts. Pel hogao talleu finament el coriandre, la ceba tendra i els tomaquets. Afegiu aquests ingredients amb oli i sal.
I bon profit.