• Receptes del Bàsic 3

    Aquesta setmana hem pogut tastar uns plats deliciosos i ara ha arribat el moment de compartir les receptes. Anoteu aquí la recepta que vau presentar ahir a classe!

    Fixeu-vos en com doneu les instruccions, en els verbs i en els pronoms.

    receptes b3
    Captura de pantalla 2015-04-28 20.29.16 (1)

     

  1. Alejandro Araya

    17 Abr 15
    16:23 #

    Ingredients

    mongetes negres
    ceba a trossos
    alls
    pebrot vermell a trossos
    sal
    coriandre
    oli
    salsa “Lizano” sembla “Lea & Perrins”
    bitxo

    Es posen a cuinar coure tots els ingredients en aigua abundant durant aproximadament 2 hores.
    És important vigilar el nivell de l’aigua. S’ha d’agregar aigua calenta de tant en tant evitant que s’assequin. Quan les mongetes estan suaus es separa el brou.
    S’escalfa l’oli i es sofregeix un tros de ceba i pebrot i el bitxo (opcional), després s’afegeixen les mongetes amb una mica de brou i es deixen uns minuts al foc per reduir una mica el líquid. Després es liqüen i es deixen al foc fins que quedin amb la consistència desitjada, a aquest punt s’afegeix la “salsa Lizano” i es comprova la sal.

    Respondre

  2. Elizabeth

    18 Abr 15
    0:01 #

    Mongetes amb dolça ( Habichuelas u frijones con dulce)

    Ingredients:
     
    -Mongetes vermelles
    -Moniato o patata
    -Llet de coco
    -Llet evaporat
    -Sucre
    -Canyella
    – Clau d’especia
    -Sal
    -Vainilla
    -Mantega
    -Panses 

    Per fer les mongetes amb dolça necessiteu un pot de mongetes vermelles bullides, tritureu les mongetes i passeu-les pel colador, afegiu-les a l’olla. Amb el moniato; talleu-lo en trossets i poseu-lo a bullir amb una mica de sal. Afegiu a l’olla les llets junt als altres ingredients (moniato, sucre, canyella, clau, cullereta de sal, vainilla, mantega i panses); remeneu-ho fins a obtenir una consistència cremosa mitjana.

     Bon profit!!!

    Respondre

  3. Josep

    20 Abr 15
    16:45 #

    Hola bona tarda,
    Un plat senzill nutritiu i econòmic

    Sardines a la Llimona
    ( Arrebossades)

    Ingredients:

    Sardines, fulles d’alfàbrega, llimones, sal, farina, aigua, sal, oli.

    Preparació:

    Les sardines es netegen i se’ls treuen les escames, el cap, les tripes i les raspes. Surten dos filets de cada peix.
    Els filets si es posen amb suc de Llimona i sal un parell d`hores, llavors es fa la massa amb farina,aigua i sal.
    Quan la massa estigui una mica reposada,s’estira ben prima i es fan con si fossin empanadilles per embolicar dos filets amb una fulla d’alfàbrega al mig.
    Següent pas es fregeixen en oli.

    Que podeu gaudir del plat.

    /20/4/2015/

    Respondre

  4. Elena

    28 Abr 15
    20:21 #

    Paska rusa.
    Ingredients:
    ·750 gr de farina
    · 30 gr de llevat fresc
    ·375 ml de llet tèbia
    ·100 gr de sucre
    ·100 gr de panses
    ·100 gr de mantega
    · una mica de sal
    Passos:

    Primer; posa en un bol la farina tamisada i fes un buit.
    Segon; posa al buit una mica de sucre i llet tèbia 15 min.
    Tercer; posa la resta dels ingridients i amassa fins que no s´enganxi a les mans.
    Quart; cobreix amb film i deixa en un lloc tebi una hora.
    Cinquè; amassa una vegada més i fes porcions per pes adequat
    Sisè; deixa fermentar una estona més, puja posa el forn calent 30 min 180 ª C.

    Respondre

  5. Isabel

    30 Abr 15
    23:24 #

    PA DE PESSIC——————————————-

    Ingredients: -3 ous
    -1 mesura de sucre
    -1 mesura de farina.

    Estris: -1 bol
    -1 motlle
    – 1 batedora

    -Primer,separa les clares en un bol i munta-les a punt de neu,amb la batedora,clar. Afegeix poc a poc el sucre.

    -Segon,afegeix els rovells i bat 3 minutes mes.

    -Tercer,sense batedora,incorpora la farina en dues vegades i barreja.

    -Finalment,posa la barreja en un motlle i fiqueu-la al forn a 180 graus,30 minuts.

    ……………..i llest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!………………………………….Bon profit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!………………………….

    Respondre

  6. Isabel

    30 Abr 15
    23:27 #

    Ah…..la mesura es un got de yogurt !!!! sense yogurt!
    Petons.

    No puc anar a classe peque tinc feina.

    Respondre

  7. Josefina

    03 Mai 15
    18:06 #

    Chipá

    Ingredients:
    Farina de mandioca (Tapioca)
    Ous
    Formatge de ratllar (sard)
    Formatge holandès
    Mantega
    Sal
    Llet tèbia

    Per fer chipá primer necessitem tallar el formatge sard i tallar el formatge holandès en glaçons de mig cm. En segon lloc batem els ous i afegim-ho a la farina. També afegim la mantega tova no fosa, la sal i els formatges. Després ho barregem be tot. Per últim posem la llet a poc sobre la barreja i seguim pastant fins formar una massa homogènia. Recordem que la massa no té gluten per tant no és elàstica.
    Deixem reposar la massa uns 40 min. Formem boletes d’uns 30-40 grs, els posem en un safata i els fiquem al forn a 180º (preferiblement preescalfat a aquesta temperatura) Traiem els chipas quan estiguin dorats. (15 mins aprox)

    Respondre

  8. Juanjo

    11 Mai 15
    11:29 #

    Per preparar un pa de pessic rústico.

    Ingrdients:

    4 ous- 250 gr, sucre,500gr,farina,200 d’oli.
    1 iogurt, 1 llimona, 20gr, llevat.

    Primer es vate baten els ous i el sucre, s’afegeix l’oli i el iogurt es ,remena i s’afegeix la ratlladura del llimona, desps s’afegeix la farina i el llevat es amaza s‘amassa i es deixa reposar uns 5 minuts .

    Es posa el forn a 180 graus uns 50 minuts.

    Respondre

  9. Sebastián Aparicio

    27 Mai 15
    10:15 #

    Patacón Pisado amb hogao
    Ingredients:
    Plàtan verd.
    Oli.
    Coriandre.
    Ceba tendra
    Tomaquets.
    Sal.

    Per fer patacón pisado amb hogao necessiteu plàtans verds, oli, coriandre, ceba tendra, tomaquets i sal. Traieu la pela del plàtan i després es talla en trossets. Llavors, fregiu aquests trossets en oli durant tres minuts. Agafeu els trossets, trepitgeu i fregiu novament durant cinc minuts. Pel hogao talleu finament el coriandre, la ceba tendra i els tomaquets. Afegiu aquests ingredients amb oli i sal.
    I bon profit.

    Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!