• Quin és el teu dia preferit?

  El dia que més m’agrada de la setmana és el divendres perquè només treballo al matí i tinc la tarda lliure. Al matí, em llevo a quarts de 8, normalment em desperto perquè el meu fill es desperta i comença a dir coses. Vesteixo el meu fill i li dono l’esmorzar i després esmorzo amb el meu marit. A les 9 porto el meu fill a la llar d’infants. Torno a classe i preparo les classes de la setmana següent, també faig classes per skype a alumnes japonesos. De vegades tinc alguna reunió.

  Plego cap a les dues, preparo el dinar i dino amb el meu marit. Després de dinar faig la migdiada i rento els plats. A les 5 de la tarda vaig a buscar el meu fill i passegem tots junts tota la tarda. Sovint anem a comprar el menjar de la setmana.

  A quarts de 8 tornem a casa i ens relaxem fins a mitjanit.

  I tu? Quin és el teu dia preferit? Què fas?

  stock-photo-15621390-planning-time

 1. María

  10 nov. 15
  18:47 #

  Els dimarts son los meu dias favorites!
  Al matí estudi violí de 10 a 14:00. De vegades estudi violin amb el meu director d’orquestra i aprenc molt!!
  En la tarda dino sola o amb al meu director, sempre com molt bé amb el jaja.
  Despres, vaig a la biblioteca, es agradable i llegeixo molt 🙂 (no ho se si se escriu asi)
  De 17 a 19 tinc classe de Catalá amb la María, que es molt maca y aprenc Catalá.
  Despres surto corrent a Barcelona porque tinc assaig amb la meva orquestra, en aquesta Orquestra soc Conccertino 🙂 un lloc molt important
  Arribo a casa a las 12am o 1am aproximadamen, pero soc molt feliç

 2. Alba

  10 nov. 15
  23:16 #

  Hola a tothom!
  Ja tenim 3 coses per escrivir aquí: presentarnos, parlar de la nostra familía i del nostre dia preferit. Com jo no vaig fer res (ho sento, María!), vaig pensar en fer tot junt. Començo 😉

  Probablement ja ho sabeu, però em dic Alba i tinc 25 anys. Encara que vaig al curs de català a Cerdanyola, visc a Barcelona. Treballo com la meva amiga la Leyre a la universitat, concretament en el Institut de Física d’Altes Energies. Actualment estic fent el doctorat en astrofísica i encara tinc un any més per davant! Aprofito que la Leyre viu a Cerdanyola per anar a classes amb cotxe amb ella i després torno a Barcelona amb tren.
  Encara que visc a Barcelona des de fa 3 anys, sóc de Galícia (recomano anar, és molt bonita! :D). Gairebé tota la meva família viu a Betanzos (a prop de Coruña), només el meu cosí i la seva dona i fill viuen a Madrid. Tinc un germá grand, més aviat alt, moreno, prim i molt guapo! Ell és actor però tambè treballa de altres coses. Els meus pares es diuen Ive i Julio i tenen cinquanta-cinc i cinquanta-sis anys, respectivament. Amb ells viu el rei de la casa: el meu gos, Leo. Ja és una mica grand, té 10 anys, però és petit de mida. La meva mare, Ive, és més aviat tan alta com jo (més menys que més, encara que no li agrada dir això), prima i castanya i té uns preciosos ulls verd clar. El meu pare és moreno, de pell i cabells (de fet, crec que sóc la més blanca de tota la família -ser més blanc que jo és difícil…-. Pot ser que el meu color de pell vingi del meu avi).
  Durante tota la setmana treballo molt…molt!!…però intento descansar una mica quan puc. Faig exercici 3 cops per setmana (zumba, perquè m’agrada molt ballar! La meva mare em va ensenyar a ballar salsa des de que sóc molt petita) i les classes de català també fan que desconnecti de la feina. Gràcies a aquestas classes ara ja començo a parlar una mica de català pel carrer (encara que l’altre dia vaig intentar parlar en català con el caixer del supermercat i ell només em contestava en castellà… Es veu que és una mica aviat i parlo el català molt malament!). Com em llevo tots els dias de la setmana a las 6:00 del matí i vaig a dormir a les 23:30, entre la feina i las activitats tinc una setmana molt completa! Aixì que, sense dubt, el meu dia preferit de la setmana és el dissabte 🙂 Em llevo sense despertador, quan el meu cos vol! Em dutxo per despertar-me i esmorzo un te, un suc de taronja i torrades amb salmorejo que faig jo mateixa a casa. Sovint reservo els matins dels dissabtes per fer la compra i netejar la casa més profundament. Després dino, rento els plats i havent dinat…faig la migdiada 😀 Aprofito les tardes per ver pel·lícules o llegir un llibre i més tard, al vespre, quedo amb els meus amics i anem prendre alguna cosa. La hora per tornar a casa meva els dissabtes…depén 😉

 3. Diana

  11 nov. 15
  14:00 #

  el meu dia favorit és el diumenge.
  Estimo els diumenge que és l’únic dia que estic todi el dia amb el meu marit i el meu fill .
  ens vam aixecar una mica més tard , esmorzem xurros jajajajaja amb xocolata, ens arreglem per sortir a fer unes voltes a Sant Cugat que hi ha molts parcs per al peque.
  mengem tota la família junts , després fem la migdiada , dono el berenar al meu fill , després gairebé sempre , ens donem un espai el meu marit i jo d’anar a sopar sols, o al cinema , venim a casa i dormim al nostre fill i res mes al dia següent tornar a la rutina
  el meu diumenge és familiar i m’encanta .

 4. Leyre

  16 nov. 15
  0:46 #

  El meu dia preferit de la setmana és el dijous perqué tinc moltes activitats i així puc desconnectar una mica de la feina. Normalment m’aixeco a dos quarts de vuit i faig el llit. Despres vaig al lavabo per a arreglar-me per la feina. A un quart de nou esmorzo amb els meus companys de pis que encara són a casa. Després em preparo el taper per dinar a la universitat. A tres quarts de nou agafo la bicicleta i me’n vaig; però el dijous, agafo el cotxe. Normalment traballo fins a dos quarts de set, però dijous és especial i a dos quarts de cinc vaig amb l’Alba a classe de català. Després de català vaig a casa i faig una mica de ganxet (estic fent una bufanda :)) i després vaig amb el meu company de pis, l’Eric, a classe de salsa i bachata. És molt divertit i sempre acabem rient molt. Quan tornem a casa, normalment el sopar està preparat. Sopem tots junts i parlem sobre el dia. Me’n vaig a dormir vora las dotze.

 5. Olga

  17 nov. 15
  12:48 #

  Hola a tots!
  Ya com sabeu tots, tinc un fill i es diu David. Te 7 anys. El va a l´escola De les Fontetes en el segun. I nosaltres ens llevem a 8:10 del mati cada dia, esmorzem i a nou menys deu anem a l´escola. Cada dia a les dos cuarts de una vaig a buscar el meu fill, cuino la comida i a dues de la tarda dinem amb meu fill, el meu germa i la meva cunyada. Despres de dinar tornem a l´escola a tres menys deu. Abans de tornar de buscar el meu fill de l´escola a dos cuart de cuatre, de vegadas aprofito per fer alguna tasca domestica o estudio una mica. Cuan tornem de l´escola le ajudo el meu fill fer les deures. Dues veces a la setmana (el dilluns i el dimecres) anem a natacio i surtim a dos cuarts de set, per arribar a set menys deu a l´entrenament. Una hora aprofito per estudiar català. A dos cuarts de nou tornem a casa. A part de les activitats del meu fill vaig a curs de català el dimarts i dijous. En les dies de divendres i dissabtes vaig a la feina. A les vuit del vespre començo a treballar, plego de vegades a la una de la matinada i torno a casa. Cap a les dues de la matinada me´n vaig a dormir, però això només en les dies després de la feina, perquè normalment me’n vaig a dormir a dos cuarts de una o a la una de la matinada. El dia que més m’agrada de la setmana és el diumenge perquè no treballo, no tinc les activitats i tinc tot el dia lliure.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!