• Què hi ha a prop de casa teva?

  A prop de casa meva, a cinc minuts a peu, hi ha l’estació de tren i un parc. A davant de casa hi ha un taller mecànic i a l’esquerra hi ha una perruqueria. A darrere de casa meva, hi ha un bar i una farmàcia. Al costat de la farmàcia hi ha una botiga de menjars preparats. L’hospital és una miqueta lluny. M’agrada el meu barri perquè hi ha de tot i és tranquil.

  No trobeu que a Catalunya hi ha molts bars i moltes perruqueries? A cada país, hi ha botigues i serveis diferents. Per exemple, al sud d’Itàlia hi ha moltes pastisseries. Aquí a Catalunya, en canvi, són més habituals els forns de pa que també són cafeteries.

  I a prop de casa teva què hi ha?
  Recordes alguna botiga o servei que hi ha al teu país i que aquí no és tan habitual?

  (Fes clic a la imatge per veure el vocabulari de la ciutat)

 1. ALICIA

  16 nov. 16
  16:09 #

  Hola Companys ¡¡
  Sota el meu pis, girant a la dreta, hi ha un bar, i girant a l´esquerra hi ha una botiga que es dedica a fer muntatges elèctrics, i hi ha un supermercat tambè. Al davant, creuant la carretera, hi ha una botiga de pinsos per a gossos, i una pizzeria. A 3 minuts a peu, hi ha el Centre Medic CUAP II RIPOLLET. Pujant pel meu carrer, a la dreta, hi ha un altre bar, una botiga de cotxes, un centre d´estetica, una perruqueria, una farmacia, una fruiteria, i una agencia de viatges…..A 15 minuts caminant hi ha el Centre de la Ciutat, on hi ha moltes botigues i locals de tot…
  M´agrada el meu carrer, perque hi ha moltes coses a prop…

  Sabieu que a la meva terra hi ha moltes molts cellers de vins, suposo que es perque es terra de vinyes….per tant, hi ha també molts bars….

 2. dominga soto

  17 nov. 16
  0:19 #

  hola companys i companyes:
  davant de casa meva hi ha arbres i darrere i al costat. molt a prop hi ha mes casa cases tinc bastants veïns la gent al meu poble majorment les cases són bastant a prop, a veure a cinc minuts caminant tinc una botiga de queviures on vam anem a comprar coses que necessitem després per fer la compra cal anar a un altre poble en bus com a dies deu quilòmetres més o menys, on hi ha els grans supermercats i botigues. cerac A prop de casa meva tenim una piscina, un parc, hi ha perruqueries, una escola i un liceu que seria aqui el l’Intituto una mica lluny tenim el que seria l’ambulatori de primers auxilis, alli li diem clínica.
  en el meu país és molt habitual les vendes ambulants, també tenim els mercats ..
  en el meu país també hi ha moltes molt raïm i fan el vi dolç, les dones van pels carrers amb cubetes plenes de raïm venent per guanyar-se la vida .. el meu pais és molt bonic, hi ha de tot ..

 3. ANE

  17 nov. 16
  15:10 #

  A prop de la meva casa, a dos minuts a peu, hi ha una benzinera i un supermercat que es diu Bonpreu. A davant de casa hi ha un bar, a la dreta un edifici en construcció i a l’esquerra hi ha dos tallers mecànics. A darrere de la casa meva, hi ha una escola de dansa on ballen bachata i zumba. A ma esquerra hi ha una rostisseria on fan un pollastre molt bo, al costat hi ha un forn de pa i davant un restaurant Kebab. El meu carrer es una mica lluny del centre però m’agrada perquè hi viu molta gent que té animals.

  En el País Basc són molt habituals les sidreries i és comú beure sidra en els bars, aqui a Catalunya, en canvi, hi ha més vinoteques.

 4. miriam

  19 nov. 16
  0:20 #

  hola companys i companyes:
  la meva Casa meva aquesta està sortint de la renfe creuo a la dreta i arribo al semafor i arribo a l’av catalunya que es la part comercial, es troben botigues de roba, supermercat, loteria, sabateries, venta d’ulleres, panaderia forn de pa, cafeteria, farmacies, segueixo caminant, arribo al la carrer de santa Anna, creuo el pont sobre el riu on hi ha molts ànecs, arribo a la plaça de la Pau i segueixo caminant, passo una companyia d’arquitectes i assegurances, creuo a la dreta i aquesta hi ha l’edifici davant un bar i al costat correus, el trajecte 12 min a peu.
  Caracas, al meva meu país, es molt bonica, es una vall envoltada de muntanyes que estan separades de la platja, té molta vida nocturna, es pren cervesa i whisky.

 5. miriam

  19 nov. 16
  0:29 #

  L’ esmolador
  es un home que va con amb una bicicleta, recorrent els carres de la ciutat o poble, porta una cançó que indica que es l’esmolador, li dones les teves tisores, ganivets per esmolar, l’esperes quan estan llestes les dona i pagues el seu servei, es totalment ambulatori

  1. Palmira

   11 des. 16
   21:41 #

   A Catalunya encara en queden alguns. Es diuen esmolets o afiladors i van en moto. No l’has vist mai a Cerdanyola?

 6. Navina

  01 des. 16
  19:55 #

  Hola!
  El meu edifici es troba a la cantonada final del carrer. A cada costat té un bar. Al carrer que baixa pel costat esquerre hi ha una llar d’infants. Al carrer principal, des de la meva finestra es pot veure un mecànic i una botiga de venda d’alumini. Al carrer que baixa per la dreta hi ha un supermercat, el Dia. A un parell de minuts caminant es troba el carrer principal: Sant Ramon, on hi ha alguns bars més, botigues i restaurants. També tinc a prop l’oficina de correus i el cap. També m’agrada el meu barri perquè és tranquil i ho tinc tot a prop.

 7. Luciene

  11 des. 16
  22:41 #

  Hola, nois!

  Aquesta semana estic Ripollet.
  A prop de casa (mage esquerre) hi ha una comisaria de policia nacional.
  Al carrer baix, hi ha moltes botigues com el carrer de Sant Ramón.
  Hi ha un supermercat Bon Preu i una perruqueria (esquerra) i un banc Bankia (derecha).
  En aquest carrer, també hi ha el mercat municipal de Ripollet.

 8. lorena

  22 des. 16
  0:04 #

  Hola a tots!, jo visc en un departament que té molta lum, hi ha dos dormitoris i una cuina molt gran on es preparen els aliments.
  Meu departament esta prop de la biblioteca i de un cafe.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!