• Font de la Mercè

  Aquesta font es troba a prop de can Girona, en el mateix torrent que baixa de la font d’en Gurri. Es va inaugurar el dia de la Mare de Déu de la Mercè, i com que el terreny pertany a l’Ajuntament de Barcelona li van posar el nom de la patrona d’aquesta ciutat.

  Entre les diverses històries que corren en la veu popular derivades, en aquest cas, de la confusió entre la invasió sarraïna del segle VIII i les incursions dels turcs a les costes catalanes, molts segles després, hi ha la que diu que la font fou batejada així perquè el cabdill àrab Almansor va atacar aquesta regió cap a l’any 985 i va fer presoners força veïns de la contrada i que aquesta verge és la patrona dels captius.

  Sembla ser, també, que un grup de sarraïns va ser destacat entre el castell de Sant Miquel i can Terrades, i la gent anomenava l’actual torrent de can Girona torrentera dels Turcs (Sindreu, 1990:45).

  Anys enrere, l’aigua d’aquesta mina era canalitzada fins a Mollet; els tubs estaven agafats a l’antic pont que separa Martorelles de Mollet.

  http://www.raco.cat/index.php/Lauro/article/viewFile/48341/51386

  Print Friendly, PDF & Email

Segueix-nos a:

      


Categories


Etiquetes