• Ruta saludable, de mar a muntanya

  Amigues i amics,

  Avui us volem recomanar la ruta “Camins de Salut”, un itinerari ben senyalitzat de 9,3 quilòmetres que s’inicia a l’estació de tren de Badalona i finalitza a l’hospital de Can Ruti. La ruta combina una part de recorregut urbà amb un tram per la Serralada de Marina.

  Des del punt de sortida, cal pujar l’avinguda Martí Pujol fins a la plaça Pompeu Fabra, es continua caminant per la rambla de Sant Joan fins al parc de Montigalà i des d’aquest punt s’accedeix a la serralada (passant per sota de la B-20). Un cop al parc, es voreja l’aqüeducte, s’arriba fins al monestir de Sant Jeroni i se segueix per la muntanya fins a Can Ruti.

  Aquesta passejada, d’unes dues hores de durada, és una bona manera de fer exercici físic sense sortir de la ciutat!

   

  Article complet

 • Aneu fent cames!

  Com prova el nou any?

  De ben segur que l’enceteu amb energia renovada i amb moltes ganes de fer noves activitats.

  Recordeu que, a banda de fer allò que més us agradi, cal fer diàriament una activitat física saludable per mantenir i millorar la salut i prevenir la malaltia!

  Per tant, us recomanem unes rutes saludables per si voleu fer exercici i aprofitar aquests mesos d’hivern.

  Cap a l’abril ens retrobarem per fer la segona caminada del curs (la primera del 2019!)

  Bon exercici i salut!

  Article complet

 • Bon Nadal!

  Tot el personal del CNL Badalona i Sant Adrià, i en especial les dinamitzadores del Voluntariat per la llengua us desitgem unes bones festes de Nadal i un feliç any 2019.

   

  Article complet

 • Excursió a les tres fonts

  Un grup de voluntaris, aprenents i alumnes de català van poder gaudir d’un matí esplèndid caminant enmig dels colors torrats, grocs i taronges propis de la tardor. I com sempre, amb animades converses entre els caminadors fidels de les excursions i els que era el seu primer cop.

  L’itinerari els va portar a fer parada a tres fonts: de la Dinamita, de la Sunyera i  de Sant Domènec del Ca.

  La font de la Dinamita, situada al turó de la Nau a Sant Fost de Campsentelles, té una història curiosa i alhora desgraciada, ja que durant molts anys va tenir una antiga fàbrica de dinamita al costat: la Nova Manresana. Si en voleu saber detalls i anècdotes, cliqueu aquí.

  La font de la Sunyera durant molts anys abastava d’aigua Santa Maria de Martorelles, i era una d’aquelles fonts on antigament la gent anava a dinar o a berenar.

  Explica la llegenda que cap al 1797 el propietari dels terrenys on es troba la font de Sant Domènec del Ca va voler canalitzar un doll d’aigua que sortia al mig del bosc per fer-ne una font per als carboners. Fou el rector de Sant Feliu d’Alella qui li va suggerir  el nom de Sant Domènec, i com que la iconografia del sant va acompanyada sempre d’un gos, doncs ja tenim el nom complet.

  Article complet

 • Voleu venir a xerrar i caminar amb nosaltres?

  Amics i amigues excursionistes,

  Dimecres 7 de novembre farem la primera de les tres sortides a la muntanya del curs 2018-2019. L’itinerari previst ens durà fins a les fonts: de la Dinamita, de la Sunyera i  de Sant Domènec i del Ca.

  Us esperem, com és habitual, a les 9 del matí davant la porta de l’SLC de Badalona (Av. d’Alfons XII, 14-16, entl.) carregats d’il·lusió i amb ganes de fer-la petar una bona estona.

  Ja podeu fer la inscripció al formulari.

  Fins ben aviat!

   

   

  Article complet

 • Novetats per al curs 2018-2019

  Després del descans estiuenc, reprenem les activitats del Voluntariat per la llengua amb alguna novetat pel que fa a les caminades del “Parla i fes camí…”

  Aquest curs farem tres úniques excursions: dues de matinals (tardor i primavera) i una de nocturna (al final de curs). Pròximament us farem saber els dies i els llocs on anirem.

  Els voluntaris, que durant quatre temporades han organitzat les excursions i ens han acompanyat amb entusiasme, continuaran fent de guies i preparant els itineraris. Els agraïm la seva dedicació i perseverança.

  Us animem a participar en les sortides i en la resta d’activitats que organitzem. Molt bon curs!

  Article complet

 • Gaudiu dels mesos d’estiu…

  Aquests dies, aprofiteu per desconnectar de les tasques més feixugues, gaudiu d’activitats a l’aire lliure, mimeu les vostres relacions personals i, perquè no, feu-ne de noves!

  Tornem a la tardor amb noves propostes.

  Molt bon estiu!

  Article complet

 • Comiat de temporada amb “la nocturna”

  Tot i que vam patir per si plouria, finalment ens va fer un vespre esplèndid.

  Vam poder visitar les tres fonts, que pels seus noms ja ens indiquen el tipus de fauna que podem trobar per les muntanyes de Teià: la font del Senglar, la font del Grill i la font de les Perdius. Com és tradicional, vam pujar al Sagrat Cor, des d’on vam poder contemplar l’espectacular vista que arriba fins al Tibidabo.

   

  I després d’una pujadeta més, vam arribar al refugi d’en Vedat. Vam treure a l’era la llarga taula de fusta i els bancs, i els setze excursionistes que érem hi vam cabre, encara que ben justets. Amb la gana que teníem, no vam trigar gens a parar taula: bones menges, bons companys i bona conversa! Què més podíem desitjar?

   

  La fresqueta ja s’anava instal·lant, i vam traslladar-nos a dins el refugi, on vam encendre la llar de foc: un ambient ideal per llegir uns textos sobre el Pompeu Fabra caminador (enguany és l’Any Fabra!) i per cantar unes animades cançons de taverna.

   

  No ens en vàrem ni adonar, que ja tocàvem la mitjanit. Era hora de tornar.

   

   

  Article complet

 • Comença el compte enrere per a “la nocturna”, la caminada més esperada.

  Els nostres voluntaris ja preparen el recorregut de la darrera caminada del semestre.

  Com ja és tradició soparem plegats al refugi d’en Vedat, compartirem àpat i conversa i baixarem ja entrada la nit. Alguns dels llocs per on passarem són: la riera de Teià,  la font d’en Pericó, els rocs d’en Flores, la font de les Perdius,  el Sagrat Cor, la font del Grill i la font del Senglar

  A més, aquest cop, aprofitarem la celebració de l’Any Pompeu Fabra per llegir alguns fragments de la seva vida i obra durant l’itinerari.

  Tothom que vulgui venir a “la nocturna” ja pot fer la inscripció al formulari.

  La sortida serà dimecres 6 de juny a les 19 hores (punt de trobada, davant la porta del CNL).

  Article complet

 • Al maig visitem l’ermita de Sant Cebrià de Cabanyes, d’estil romànic

  L’itinerari ens ha dut fins al jaciment ibèric i al turó de les Maleses, passant per les fonts de la Canaleta i de la Guineu.

  Una de les sorpreses de l’excursió ha sigut poder visitar l’interior de l’ermita de Sant Cebrià de Cabanyes, situada al municipi de Sant Fost de Campsentelles, antiga parròquia del nucli de Cabanyes, que va ser fusionada a la de Sant Fost el 1504. Des d’aquest punt hem contemplat la bella panoràmica.

  “Parla i fes camí…” acomiada les sortides matinals d’aquest primer semestre amb la satisfacció d’haver aconseguit quatre anys consecutius de passejades mensuals (des del febrer 2014). El nostre agraïment al grup de voluntaris que vetllen perquè cada passejada tingui un recorregut i un contingut diferents; la simpatia, entusiasme i implicació de tots ells han fet possible aquest repte.

  Ara sí, engresquem a tothom a venir a la darrera caminada… “la nocturna”!

  Article complet