• Desembre

  La sortida del desembre ens ha acostat a llocs ben coneguts per a tots: el seminari de la Conreria, la cartoixa de Montalegre i la font de les Monges.

  Aquí teniu una mica d’història sobre la creació de La Conreria:

  El Seminari menor de l’Arxidiòcesi de Barcelona va estar des de 1940 fins a 1998 en el paratge de la *Conreria (Tiana). El seu nom oficial era Seminari Menor Diocesà Nostra Senyora de Montalegre. Aquesta institució es va situar poc després d’acabar la Guerra Civil a l’antic edifici de la *Conreria, pertanyent al monestir de la Cartoixa de Santa María de Montalegre (Tiana).

  En aquest mateix emplaçament es va fundar cap a 1247 el convent de monges *agustinas de Montalegre, que en 1362 es van traslladar a Barcelona. En 1415 els *cartujos de *Vallparadísde Terrassa compren l’edifici i funden allí un nou monestir, fins que en 1463 s’instal•len en l’actual Cartoixa de Montalegre (Tiana), les obres de la qual de construcció havien durat gairebé mig segle, quedant el vell convent com “*conreria” i casa dels germans (monjos no sacerdots).

  En aquest Seminari Menor estudiaven nens i adolescents d’entre 11 i 17 anys que presentaven certa vocació cap al sacerdoci, però a partir de 1971 es va obrir a alumnes que encara que no manifestaven aquesta vocació, desitjaven formar-se en un centre catòlic.

  Entre 1962 i 1964 l’edifici va ser ampliat amb la construcció de la part nova, doblant la seva capacitat.

  Poc temps després, en 1969-1970, el Seminari Menor sofreix una forta crisi que posa en perill la seva continuïtat. El tancament definitiu va ser el 1998. L’antic edifici del seminari va ser cedit a la Fundació Pere Tarrés i actualment funciona com a casa de colònies.

  DSC00123

  Print Friendly, PDF & Email

Segueix-nos a:

      


Categories


Etiquetes