• Mallerenga

  Imatge: http://ca.wikipedia.org/wiki/Mallerenga_carbonera

  mallerenga

  f. [ZOO] Ocell de la família dels pàrids o dels timàlids, d’entre 11 i 14 centímetres de grandària, i de costums arboris.
  [ZOO] mallerenga blava Ocell de la família dels pàrids, amb les ales, la cua i el capell de color blau (Parus caeruleus).
  [ZOO] mallerenga carbonera Ocell de la família dels pàrids, amb el cap negre, les ales blanques i un pitet negre molt característic, amb un cant de notes pures i dring metàl·lic (Parus major).
  [ZOO] mallerenga cuallarga Ocell de la família dels pàrids, de mida petita, plomatge cendrós, amb la cua negra molt més llarga que el cos (Aegithalos caudatus).
  [ZOO] mallerenga d’aigua Ocell de la família dels pàrids, que viu i es reprodueix a les zones arbrades de les regions humides (Parus palustris).
  [ZOO] mallerenga de bigotis Ocell de la família dels timàlids, amb uns bigotis negres el mascle, que viu en els canyissars dels aiguamolls (Panurus biarmicus).
  [ZOO] mallerenga de cresta [o mallerenga emplomallada] Ocell de la família dels pàrids, que és l’única mallerenga que duu un plomall al cap (Parus cristatus).
  [ZOO] mallerenga petita Ocell de la família dels pàrids, de plomatge acolorit de blanc i negre amb una taca blanca a la nuca (Parus ater).
  f. [LC] Persona xerraire.

  Definició del Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans 2

  Print Friendly, PDF & Email

Segueix-nos a:

      


Categories


Etiquetes