• Matèria viva

    L’autora d’aquest llibre, la Teresa Franquesa, és doctora en ciències biològiques i aquest és el seu primer llibre de literatura creativa; abans havia escrit diverses obres sobre educació ambiental, vegetació… i la seva professió i vocació es noten molt en aquest llibre de relats.

    Matèria viva és una història construïda a través de 19 relats que sempre comencen fent referència a un objecte natural o artificial: una roca, una planta, una peça de ceràmica… que remeten a un record de la protagonista. Cada un d’aquests records acaba construint la història d’una vida, feta de petits moments, bons i dolents, des de la infantesa fins al dia d’avui, amb alguns salts enrere cap a la vida dels pares i els avis.

    És un llibre molt vital i amb grans dosis de tendresa.

    materia

    Print Friendly, PDF & Email
  1. mpadros

    13 febr. 15
    15:02 #

    La Lisette, del nivell Intermedi 1, ens diu d’aquest llibre: “M’ha agradat molt el llibre, perquè la Teresa pot parlar/escriure de manera molt visual i imaginativa sobre coses que han passat a la seva vida: moltes alegries, molts plaers, però també els dolors (coses de sol i de dol)” Li sembla que la narradora té “moltes coses guardades que a vegades són coses senzilles, trobades i arreplegades a la naturalesa o que ha rebut de persones que l’estimen.” Ens recomana de llegir cada dia un o dos relats, no llegir-los seguits “perquè quasi cada relat és un regal, un tresor que pot servir tot el dia.”

  2. mpadros

    13 febr. 15
    15:14 #

    La Zulema també ha llegit el llibre i li han agradat tots els relats, tot i que n’hi havia que li feien molta pena. Ens explica que cada relat està relacionat amb un objecte diferent i una vivència diferent. Pensa que el llibre es diu Matèria viva perquè a cada relat l’autora es recorda de la seva família, la seva infància, la seva adolescència, tot acompanyat de moltes experiències que van marcar la seva vida. Cada objecte o element li recorden moments que encara son vius en la seva vida.

Lectures compartides des de Palafrugell

Us donem la benvinguda al blog Lectures compartides a Palafrugell. Amb aquest nou espai pretenem intercanviar l’opinió de les nostres lectures, del professorat i de l’alumnat, perquè llegir és una font inesgotable de coneixement, de lleure i d’informació.


Calendari


Favorits


Etiquetes