• 14a sessió: 17 de gener de 2019

    Hola a tots! Aquesta setmana hem tingut la 14a sessió del curs!

    Per començar, la Lucía ha fet l’exposició oral i ens ha parlat d’una de les seves aficions: teixir.

    Tot seguit, us he lliurat corregits els dos textos argumentatius que havíeu fet a casa. També hem corregit els dos exercicis de l’entrada Escapada al castanyer d’en Cuch i l’exercici relacionat amb el text “El català i els neologismes”, de Neus Faura, Grup Llengua i Mèdia.

    Després de la pausa, la Mònica ha llegit la seva part del dictat creatiu:

    UNA NISSAGA INDESTRUCTIBLE (Capítol 13)

    La Laia, que tot just es desvetllava, i encara estava emboirada pel son recent, es va eixorivir en un tres i no res en sentir les paraules de l’Abel. No es podia creure que ell estigués davant seu preguntant-li això. En un primer moment va pensar que encara somniava, però no, no era un somni, era ben cert. Tot d’una va notar com una escalfor s’apoderava del seu cos i, tot seguit, una suor freda la va amarar.

    Altra vegada es trobava davant d’un enforcall. Havia de mentir per salvar-se i, de retruc, salvar el seu poble? O per contra, havia d’apel·lar als sentiments i sincerar-se amb l’Abel, tot esperant que la màgia de l’amor fes el seu efecte? Va tirar pel dret i, fent gala de la valentia i de la força que havia demostrat en néixer, va llevar-se del llit i es va plantar davant d’ell, tot mirant-lo de fit a fit.

    Quan finalment va aconseguir que les paraules sortissin de la seva boca, amb un fil de veu va dir: “Soc la Laia, la dona amb qui t’has ajaçat i el teu pare és el tirà que té sotmès el meu poble.” L’Abel va encolerir-se i, tot metamorfosant-se en una bèstia, va bramar: “Què?”

    Com a última activitat de la sessió, hem repassat l’apostrofació en català. Aquests dos enllaços us poden ajudar: Criteris d’apostrofació i Apostrofació de sigles.

    Què heu de fer?

    ·Heu de llegir la teoria sobre l’ús del gerundi i els exercicis que hi ha en aquest document.

    RECORDEU QUE EL PROPER DIA DE CLASSE FAREM L’EXERCICI DE NOTA DE CURS (TEXT ARGUMENTATIU)

    Bon cap de setmana!

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.