RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • El Ripollès i la vall de Núria

  RIBES DE FRESER

   

  Continuem viatjant pel Ripollès i fem una aturada al poble de Ribes de Freser.

   
  Ribes de Freser és el centre de la Vall de Ribes, antigament anomenada Vall Petrariense. Aquest poble amb forma de V i protegit per grans muntanyes, és un lloc privilegiat per a l’estiueig i per al turisme de muntanya.
  L’aigua està present en qualsevol racó, així mateix, Ribes té moltes fonts d’aigua natural.
  Coneixeu l’aigua de Ribes?  És produeix en aquesta zona.
  L’oferta natural és el paisatge atractiu, la bellesa dels  seus voltants, els dolls d’aigua mineral i la proximitat a les grans estacions d’esquí. És molt apropiat per fer excursions i passejades i veure panoràmiques inesperades i imatges fins avui inèdites, com ara l’arquitectura rural, la presència pagesa: els corrals, les saleres i les cabanes de pastors.

  Si passegeu pels seus camins us podeu  trobar diversitat de faunes, la cabra salvatge, el falcó, l’àguila daurada, les ovelles, les vaques i els nombrosos ramats de bens.  
   
   

  També si us agrada l’arquitectura, esteu de sort  perquè aquest  poble  és l’estampa de diferents èpoques arquitectòniques, podeu començar per visitar des d’importants conjunts monumental fins a petites esglésies que es barregen entre castells medievals i edificis modernistes.
  Amb tanta passejada segur que teniu gana!, aprofiteu  doncs,  per reposar forces i gaudir  de la riquesa gastronòmica que us ofereix aquest poble , ja que és  molt rica en productes artesans com la mel, els làctics, les daines, el mató, els embotits i la carn típica de la zona.


  Jo us recomano tant per allotjar-vos com per  menjar que aneu a l’hotel Sant Antoni, és molt cèntric i gaudireu d’una estada molt agradable, un àpat tradicional i molt abundant, segur que no passareu gana.


  Per acabar  només em queda recomanar-vos que no oblideu d’anar a  les rodalies per conèixer, per exemple el Coll de Jou, l’Ermita de Sant Antoni, Bruguera, Ventolà, Queralbs i altres pobles que ofereixen un paisatge incomparable i inoblidable.
  Bon viatge.


  Marisol Luzón Perez2 comentaris

 1. Marina

  29 Mar 12
  15:37 #

  Molt recomanable la pujada a la Vall des de Querlabs, aquí indica els passos a seguir: Pujada a la Vall de Núria

  Una abraçada!!!

  Respondre

  1. Palmira

   29 Mar 12
   17:47 #

   Gràcies per l’enllaç i per llegir el bloc!

   Respondre

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • cristina: Pedrolo en aquesta novel.la fa servir la mort per a l’evolució del protagonista, d’una forma...
 • Laura: Opinió sobre el llibre Algù com tu de Xavier Bosch Aquest llibre m’ha agradat molt, perquè encara que és...
 • Paula: “Algú com tu” és el primer llibre que he llegit del Xavier Bosch. El coneixia com a periodista, inicialment...
 • Paula: Ser curt de gambals (no ser massa llest) Tallar el bacallà (manar) Anar com anell al dit (que va perfecte)
 • Manel: És una novel.la de sentimens no corresponduts i contradictoris. El noi s’enamora de la bellesa de la...

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!