• La Diada de Sant Jordi

  Escrit per el 20 de Abril del 2012 a les 13:02 a: General

  Dilluns celebrem la Diada de Sant Jordi. Recordeu la impressió que vau tenir el primer any que la vau viure?

  Ens recomaneu un llibre que us hagi agradat molt?

8 comentaris

 1. monica

  20 Abr 12
  15:30 #

  La impressió que vaig tenir el primer any va ser molt bona, perque penso que és una bona iniciativa per millorar la forma de llegir i també perque crec que hi ha molta varietat de llibres per totes les edades i és agradable rebrir una rosa ja sigui de color o de xocolate o altre, de una persone que m´estime.

  Respondre

 2. Ana Quintillá

  20 Abr 12
  19:20 #

  El dia de Sant Jordi, malgrat que és un dia molt comercial i amb massa gent, no deixa de ser un dia molt maco, amb molt de colorit, amb molta lluminositat i un día que transmet alegria i goig, es adir “bon rotllo”.
  Les parelles pel carrer, ella amb la rosa a la mà i ell amb una bossa, que se suposa du un llibre. Es veuen cares amb alegria. En aquests moments, que ens bombardejen amb males notícies, que si la crisi, que si les retallades…. si us plau que arrivi aviat San Jordi per que ens oblidem per unas horas de tots els problemes.

  Respondre

 3. Noelia

  22 Abr 12
  17:30 #

  Em sembla un dia agradable i bonic, amb tot l’ambient que hi ha als carrers i amb les activitats que ofereixen. És un dia que s’hauria d’aprofitar per sortir al carrer. Això sí, no deixa de ser un dia de consumisme, moltes vegades excessiu.

  Respondre

 4. alfonso

  23 Abr 12
  0:00 #

  El culte a San Jordi va sorgir poc després de la seva mort, primer entre les cumunitats Cristianes d´Oriente i despés es va difondre a Occidente. Sant Jordi és el patró de Catalnya i també ho és de Georgia, Grecia, anglaterra, Lituania, Polonia, Russia i Siberia . Sant Jordi va ser un militar romá que deixo a l´ejercit,va repartir la seva riquesa entre els pobres i es va dedicar a difondre la fe cristiana. Va donar la seva vida per la fe de crist. Va rebre el qualificatiu de GRAN MÁRTIR . Cal dir que la coincidéncia del dia del llibre amb la festivtat de Sant jordi no té res a veure amb el Sant. El dia del llibre va començar a celebrar el 7 d´octubre de 1.926 en conmemoració del dia del naixement de Miguel de Cervante. La idea va ser de l´escriptor i editor valencià vicente Clavel Andres que el va proposar a la camera oficial. El 6 de febrer de 1.926 el gobern espanyol precedit per Miguel Primo de Rivera l´ accepto i el Rei Alfonso XIII va signar el Rial Decret que instítuïa la festa del llibre espanyol. El 1.930 es va acordar canviar la data al 23 d´Abril dia de la mort de Miguel de Cervate. Es calcula que en més de 80 països del món celebren el dia del llibre. En catalunya el dia de Sant Jordi es regalen roses vermelles i llibres com a simbol d´amistat, fraternitat i amor es preferentment el dia dels enamorats.

  Respondre

 5. puri carretero

  23 Abr 12
  8:02 #

  Sant Jordi és una de les festes més maques del calendari, la gent al carrer, primavera, la rosa a la gent que estimes, no cal que sigui parella, i fins i tot la gent que no compra mai un llibre aquell dia ” li recordes “.
  Consumir……. sí, però si són llibres !!!!

  Respondre

 6. Miracle Mercader Camarasa

  24 Abr 12
  17:33 #

  La festa de Sant Jordi és una de les més bonicas de Catalunya.La tradició de regalà rosas i llibres és una manera de demostrà la estimació a les demes personas.

  Respondre

  1. Núria Tarridas

   11 Mai 12
   11:01 #

   Miracle,

   Pensa com és el plural de bonica i persona.
   També hi ha dos infinitius que no acaben com tu has escrit. Saps quins poden ser?
   L’article la quan s’apostrofa?
   En comptes de “demés”, cal dir…

   Respondre

 7. Tina Galizia

  03 Mai 12
  15:04 #

  El mite de Sant Jordi matant el drac es un motiu relacionat amb la festa dedicada a l’amor:el valent cavaller (Sant Jordi), mata el drac cruel i malvat que segresta i turmenta la seva noble princesa(mitologia cavalleresca).En el viatge de l’heroi, el drac és l’obstacle o el temor oculto i matar-lo representa el triomf de la vida i de la eterna força del l’amor sobre la mort. La rosa vermella simbolitza aquest sang que mulla la terra. Dal seu sacrifici brota un fruit nou i meravellós :la llibertat (lema del poble lliure de Catalunya).El dia de sant Jordi és reivindicatiu de la cultura (es regala un llibre) i de la cultura català( es realitzen parades, activitats, lectures, concerts, pastis a quatre barres, el tot amb la senyera penjada al balcó).

  Respondre

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!