La Laura és una noia de Barcelona , molt il·lusionada quan es casa amb Tomàs, un ric hereu de la població de Comarquinal, l’hereu dels Muntanyola. Tot i així la noia és rebuda amb menyspreu per la Teresa , germana d’en Tomàs, ja que fins aquell moment ella actuava com la senyora de la casa i ara arribava una estrangera que ocuparia aquest lloc .
La il·lusió del primer moment es va esvaint , veient com és el seu nou marit ,i tot i que ella es proposa fer-lo canviar , molt aviat s’adona que això no és possible . La població de Comarquinal, un món rural i reprimit , tampoc veu amb bons ulls a la nouvinguda només pel sol fet de ser de Barcelona que es veu com un cau de vici i pecat.
La incomprensió que sent la Laura per part de tothom provoca que en conèixer el jove advocat Pere Gifreda, amb qui comparteix certes afinitats, l’idealitzi si bé més tard s’adona que no és el marit ideal.
La mentalitat tancada i reprimida dels habitants de Comarquinal empenyen la Laura a tornar a Barcelona on es refugia en un convent.
Comentari
La novel·la m’ha semblat que està ben estructurada, formada per dues parts, una primera on l’autor descriu els personatges i l’arribada de la Laura a Comarquinal fins al trencament de la parella, i la segona part explica l’adulteri, on apareix un nou personatge, el Pere Gifreda, que serà decisiu en el desenllaç de la novel·la.
La novel·la mostra els conflictes entre les classes socials en una població rural plena de complexos i amb uns codis morals molt encotillats. Ens mostra les diferències entre el món rural i el de la ciutat , i com els personatges veuen en la ciutat un món de perdició i vici, i no de llibertat. La població de Comarquinal està més pendent del que fan els altres que no pas de la seva pròpia felicitat,això a la ciutat no passa.
L’autor juga amb el simbolisme de la boira que aïlla la població de Comarquinal de la resta de les ciutats, i fa jugar la protagonista amb ella com si fos el que ella volgués aconseguir, però que quan s’apropa s’esvaeix.
M. M.
Es tracta d’una obra clau del realisme psicològic català del segle XX. La història mostra el xoc entre la modernitat representada per la Laura —una jove barcelonina, lliure i il·lusionada— i el conservadorisme opressiu de la ciutat fictícia de Comarquinal, inspirada en Vic
Una lectura molt colpidora que reflecteix amb precisió l’opressió social i moral del món rural enfront de la llibertat que representa la ciutat. La figura de la Laura esdevé un símbol de lluita interior entre el desig de pertinença i la necessitat d’alliberar-se. M’ha agradat especialment el recurs simbòlic de la boira: subtil però molt potent.
Aquesta és una anàlisi molt interessant de “Laura a la ciutat dels sants” de Miquel Llor, que realment capta l’essència dels conflictes de Laura i la crítica social present a la novel·la. Molt ben fet!
L’assurdo è sempre affascinante, e la creatività non ha limiti. Se sei curioso, questa esplorazione di caos è da non perdere Italian Brainrot.
Este libro refleja bien la lucha entre lo rural y lo urbano. La boira simboliza lo que la Laura quiere pero nunca podrá alcanzar. Por cierto, si te interesa, hay más información aquí: Sitemap
La llegada de la Laura a Comarquinal es un desastre total. La hipocresía de la gente es increíble. Hablando de transformaciones, prueba este corte de pelo online: Wolfcut
La novela hace que te des cuenta de lo atrapante que puede ser un entorno rural. La tensión social es palpable. Si buscas algo más relajado, prueba este juego de béisbol online: Baseball Bros
Aquesta entrada capta amb precisió l’essència dual de La ciutat dels sants: la Barcelona sagrada dels pelegrins i la urbs quotidian dels ciutadans. La lectura de Miquel Llor que proposeu—centrada en els espais liminars entre el culte i el burocràtic—ofereix una clau per entendre la novel·la com a crítica social disfressada de crònica urbana. S’hi podria afegir com els passatges del barri xinè prefiguren la hibridació cultural actual de Sant Antoni.
Dominate the battlefield with advanced tactics and upgrades in Stick War Legacy.
Picasso App offers a practical solution for users looking to stream entertainment without the need for subscriptions
Molt bon comentari! Has captat molt bé el simbolisme de la boira i la crítica social que fa l’obra sobre la repressió i el xoc entre món rural i ciutat.
Uau, aquesta novel·la sona interessant! Els conflictes socials sempre aporten drama. Tbh, m’agrada com han estructurat les dues parts. I parlant de coses útils, he estat usant Image To Word per convertir imatges a text i m’ha salvat temps.
Laura a la ciutat dels sants” by Miquel Llor offers a poignant exploration of societal constraints and personal liberation. The novel’s portrayal of Laura’s struggles in a repressive rural town resonates deeply.