• Laura a la ciutat dels sants, de Miquel Llor (1931)

  Escrit per el 20 de Abril del 2013 a les 17:14 a: General

  laura a la ciutat dels santsResum de l’argument

  La Laura és una noia de Barcelona , molt il·lusionada quan es casa amb Tomàs, un ric hereu de la població de Comarquinal, l’hereu dels Muntanyola. Tot i així la noia és rebuda amb menyspreu per la Teresa , germana d’en Tomàs, ja que fins aquell moment ella actuava com la senyora de la casa i ara arribava una estrangera que ocuparia aquest lloc .

  La il·lusió del primer moment es va esvaint , veient com és el seu nou marit ,i tot i que ella es proposa fer-lo canviar , molt aviat s’adona que això no és possible . La població de Comarquinal, un món rural i reprimit , tampoc veu amb bons ulls a la nouvinguda només pel sol fet de ser de Barcelona que es veu com un cau de vici i pecat.

  La incomprensió que sent la Laura per part de tothom provoca que en conèixer el jove advocat Pere Gifreda, amb qui comparteix certes afinitats, l’idealitzi si bé més tard s’adona que no és el marit ideal.

  La mentalitat tancada i reprimida dels habitants de Comarquinal empenyen  la Laura a tornar a Barcelona on es refugia en un convent.

  Comentari

  La novel·la m’ha semblat que està ben estructurada, formada per dues parts, una primera on l’autor descriu els personatges i l’arribada de la Laura a Comarquinal fins al trencament de la parella, i la segona part explica l’adulteri, on apareix un nou personatge, el Pere Gifreda, que serà decisiu en el desenllaç de la novel·la.

  La novel·la mostra els conflictes entre les classes socials en una població rural plena de complexos i amb uns codis morals molt encotillats. Ens mostra les diferències entre el món rural i el de la ciutat , i com els personatges veuen en la ciutat un món de perdició i vici, i no de llibertat. La població de Comarquinal està més pendent del que fan els altres que no pas de la seva pròpia felicitat,això a la ciutat no passa.

  L’autor juga amb el simbolisme de la boira que aïlla la població de Comarquinal de la resta de les ciutats, i fa jugar la protagonista amb ella com si fos el que ella volgués aconseguir, però que quan s’apropa s’esvaeix.

  M. M.

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!