CLASSE 21 D’OCTUBRE

SER O ESTARAvui hem començat fent un repàs de l’apostrofació de la preposició ‘de’ (teniu la teoria a la pàg. 43 del llibre El català escrit). A continuació hem comentat alguns dubtes sobre el que hi havia de deures. També hem corregit l’exercici 7, pàg. 14, del llibre de Teide sobre apostrofació.

Després, hem comentat els deures sobre l’article ‘lo’ (pàg. 194 i 195 del llibre El català escrit) i finalment hem fet l’exercici 4.

Tot seguit, hem vist quan hem d’utilitzar el verb ser (qualitats permanents i localitzacions puntuals) i quan el verb estar ( qualitats passatgeres i localitzacions quan indiquem el temps en què hi serem en un lloc o amb el pronom ‘estar-se’ com a sinònim de viure). Hem fet l’exercici 14, pàg. 16 de Teide.

A continuació hem vist quan escriure a (llocs físics precedits d’article definit o davant topònim) i en (llocs físics precedits d’indefinit o llocs figurats, independentment de l’article que els acompanyin). Hem fet l’exercici 15 de la pàg. 17 del llibre de Teide.

Després hem vist paraules que s’assemblen i que a vegades dubtem sobre quina hem d’utilitzar. En concret, les paraules de l’exercici 21 de la pàg. 19 de Teide.

Finalment, hem parlat del Voluntariat per la llengua. Primer hem llegit un text que parlava de l’experiència d’una aprenenta i una voluntària i després hem deixat que parlessin alguns protagonistes del programa de les parelles lingüístiques.

Per deures teniu:

  • del llibre El català escrit, els exercicis 4 i 5 (ser i estar, pàg. 232)
  • del llibre de Teide, exercicis 19, 20 i 21 (lèxic, pàg. 18 i 19)

I per a qui vulgui repassar l’apostrofació, les contraccions o el ‘lo’, podeu veure la teoria i fer exercicis a la pàgina:

http://aplicacions.llengua.gencat.cat/itineraris-aprenentatge/suficiencia/scl/scl1/scl15/scl15.htm

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *