CLASSE 26 D’OCTUBRE

oraci-simple-i-complements-verbals-9-728Avui hem començat comentant els deures que hi havia sobre els verbs ser i estar i hem parlat del verb haver-hi i hem vist que sempre s’escriu en singular. Hem fet els exercicis 2 i 3 de les pàgines 231 i 232 del llibre El català escrit.

Després hem corregit els exercicis d’expressions temporals i vocabulari (19, 20 i 21, de les pàg. 18 i 19 del llibre de Teide).

A continuació hem vist, a la unitat 22 (El català escrit), que l’oració simple consta del subjecte (es pot ometre o escriure’l al final de l’oració) i el predicat. Hem fet els exercicis 1 i 2. Hem vist també que hi ha oracions que no tenen subjecte (quadre pàg. 135) i ens hem tornat a trobar amb el verb haver-hi. Per deures, acabar l’exercici 3 i fer el 4 de la pàg. 136.

A continuació hem vist el complement directe (pàgines 164 i 165). Hem fet l’exercici, part del 3 i el 4. Per deures, feu el 2 i el 5 acabeu el 3.

Finalment, heu respost, en petits grups, les preguntes de la pàg. 22 del llibre de Teide i després us heu agrupat per aficions i heu contestat l’exercici 2. El proper dia seguireu treballant amb els mateixos grups i haureu de fer un informe, ja us explicaré com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *