CLASSE 14 DE DESEMBRE

siglasAvui hem fet repàs dels casos en què la e i la o porten accent obert o tancat.

A continuació hem corregit l’exercici 19 de la pàg. 45 de concordances verbals. Després hem començat l’exercici 20 i hem fet les frases A i B. Per deures, feu la C i la D. Amb aquest exercici practiquem quan utilitzem un passat (plusquamperfet d’indicatiu) anterior a un altre passat. (Ex: Vaig regalar una pilota que havia comprat la setmana anterior).

Tot seguit hem vist les abreviacions de mots. N’hi ha de 3 tipus: abreviatures (per exemple: página – pàg.), símbols, per a magnituds (per exemple: quilòmetre – km) i sigles (inicials de paraules que formen una denominació completa (per exemple: Organització de les Nacions Unides – ONU). Hem vist les abreviatures més habituals (noms de vies publiques, pisos, etc.) i hem fet l’exercici 8.

Per consultar les abreviacions existents en català podeu entrar en aquest enllaç:

http://llengua.gencat.cat/web/.content/documents/publicacions/altres/arxius/abrevia.pdf

Finalment, heu fet un dictat en parelles per prendre consciència de la pronunciació i practicar la lectura en veu alta.

Per deures feu els exercicis següents del llibre de Teide:

  • 4, de la pàg. 52, sobre pronoms febles. Per fer-lo us pot ser útil consultar el quadre de la pàg. 162 del llibre El català escrit. No surten totes les combinacions de pronoms però si la majoria. En aquest exercici haureu d’escriure un pronom personal (em, et, es, ens, us, es) combinat amb un pronom de c. directe, c. circumstancial, etc.
  • 6, de la pàg. 54, de vocabulari sobre termes geogràfics.

Per acabar, hem pactat que les exposicions dels treballs sobre Cerdanyola es faran el dia 13 de gener (dimecres), així tindreu més temps per preparar-les.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *