Per Sant Jordi, recomanem llibres!

Sant-jordiEnceto aquesta entrada en la qual podeu recomanar el llibre que vulgueu per celebrar la diada de Sant Jordi.

Jo us parlaré de Les veus del Pamano, de Jaume Cabré, un llibre que conta una gran història que em va captivar. En època actual, una professora, la Tina Bros , vol fer un treball fotogràfic sobre les escoles del Pirineu lleidatà. Les visita i en una que estan a punt d’enderrocar  hi troba, darrere la pissarra, un diari amagat escrit per un mestre als anys quaranta, l’Oriol Fontelles. A partir d’aquí anirà alternant l’època actual amb fets que van ocórrer al poble durant la dictadura.  La memòria històrica, la impossibilitat del perdó o la por a l’oblit són alguns dels temes que apareixen en el text.

Cabré destaca per innovar. És capaç de fer un diàleg amb dos personatges que no parlen entre si, sinó amb d’altres. També canvia el narrador en el mateix paràgraf o inclús en la mateixa frase. S’atreveix a fer coses diferents, però sempre amb un gran domini del llenguatge i la prosa.

Les veus del Pamano, escrit per un dels escriptors catalans més internacionals, va rebre diversos premis i, fins i tot, se’n va fer una minisèrie força interessant de 2 capítols.

Print Friendly, PDF & Email

0 comentaris a “Per Sant Jordi, recomanem llibres!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *