CLASSE 27 D’ABRIL

9933334-ABC-series-Water-Liquid-Letter-Capital-H-Stock-PhotoAvui hem començat la classe comentant el calendari que ens queda fins a final de curs:

  • -Els propers dies 2 i 16 de maig (cauen en dilluns) són festius.
  • -L’última classe lectiva serà el 30 de maig (l’1 de juny no és lectiu, si no és que perdem una classe, que llavors la recuperaríem aquest dia).
  • -Els dies 6 (escrit) i 8 (oral) de juny farem les pves finals.

Després de repassar, com habitualment, els dubtes dels exercicis que hi havia per deures, hem vist l’ortografia de la h. N’hem repassat la teoria amb el llibre El català escrit (pàg. 88) i hem fet els exercicis 4, 5, 6 i 7. La resta per deures. Entreu en aquest enllaç per saber la pautes sobre la pronunciació o no del so de la h.

Tot seguit hem repassat la concordança verbal en les frases condicionals (hipotètiques) entre el condicional i l’imperfet de subjuntiu amb l’exercici 16 de la pàg. 166 del llibre de Teide.

A continuació hem fet l’exercici 20 sobre la pronuncia de paraules amb dificultat (pàg. 168) i l’exercici 21 de frases fetes. També hem estudiat el significat de les paraules de l’exercici 22 (pàg. 169).

Finalment, hem vist el significat de la paraula tanmateix i la diferència entre sinó i si no. Hem fet l’exercici 16, la llista 1. Per deures acabeu-lo.

Per deures també heu d’escriure un article d’opinió per expressar els avantatges i inconvenients d’anar amb bicicleta (entre 180 i 200 paraules).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *