CLASSE 9 DE MAIG

per-per-a-1-638Avui hem començat corregint les respostes a l’exercici de comprensió oral sobre la gent gran. Les respostes correctes eren: a, b, a, c, b.

A continuació hem els usos de per i per a (recordeu que indica destinació) i hem fet l’exercici 7 de la pàg. 223 (teoria a la pàg. 222 i 223 del llibre El català escrit).

Després hem vist el significat del connector posat que (en català equival a dir ‘en el cas que’, ‘si’ o ‘ amb la condició que’). I la diferència entre mentre (indica simultaneïtat) i mentre que (indica contraposició entre dues accions) (mentres és incorrecte). Per deures feu la unitat 31 del llibre El català escrit.

Tot seguit hem treballat l’ús correcte de les preposicions a i en (exercici 12 de la pàg. 193 de Teide). Hem repassat l’escriptura de per què, perquè i per a què (exercici 14 i 15 de la pàg. 194 de Teide). Finalment hem vist la diferència de significat dels mots de l’exercici 19, pàg. 196 de Teide.

Per acabar us he tornat corregit l’article d’opinió, del qual hem repassat les diferents parts de què consta. Algú l’ha de repetir i tornar a entregar esmenat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *