CLASSE 10 D’OCTUBRE

la-vocal-neutra-primer-eso-2-728 la-vocal-neutra-o-u-2-728la-vocal-neutra-o-u-3-728la-vocal-neutra-o-u-5-728

 

 

 

 

En la nostra varietat dialectal, el català central, les vocals a i e en posició àtona es pronuncien amb un mateix so anomenat vocal neutra i és per aquest motiu que de vegades no sabem quan s’escriu a i quan s’escriu e. Avui hem vist la teoria de la vocal neutra. També teniu la teoria del llibre El català escrit (unitat 2), que us aconsello que també la llegiu. Per practicar el que hem vist, hem fet a classe els exercicis 1, 2, 3 i 6. Per deures, feu la resta d’exercicis d’aquesta unitat (pàg. 12 a 16 del llibre El català escrit).

Després hem vist 11 errors freqüents del nivell de suficiència. Primer heu pensat quina podia ser la forma correcta i a continuació hem explicat el perquè.

Finalment, hem fet una mica de repàs, en petits grups, heu fet una mica de repàs del que recordàveu del que s’ha explicat avui.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *