RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • CLASSE 24 D’OCTUBRE

  oraci-simple-i-complements-verbals-9-728Per començar, hem corregit i comentat els exercicis que hi havia de deures.

  A continuació hem vist l’estructura de l’oració (unitat 22 del llibre El català escrit, pàg. 134), i hem fet els exercicis 1, 2, 3 i 4. També hem vist que hi ha oracions impersonals que no tenen subjecte (quadre de la pàg. 135, verbs haver-hi, verbs de fenòmens meteorològics i amb el pronom ‘es’. D’aquest últim, n’hem vist un exemple amb la frase: ‘Es lloga pis’, on importa què és lloga, no qui el lloga, i per això se sol escriure de forma impersonal.

  Tot seguit hem vist un complement del verb: el complement directe. Hem vist com identificar-lo, que no porta preposició i que n’hi ha de tres tipus: determinat, indeterminat i neutre. Hem fet uns exercicis escrits per practicar-lo i un d’oral amb unes fotocòpies. Per deures, llegiu la teoria del llibre el català escrit, pàg. 164 i 165, i feu els exercicis 1 i 2.

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • CSM: A la competició tots els esportistes portaven a la jaqueta l’obi, cada un del color que correspon al seu nivell...
 • Mamen: La Laura és una noia una mica escanyolida, com el fum d’ una cigarreta, però té una cara molt dolça i les...
 • La Puça Ballarina: La portada del llibre que es mostra, es l’edició castellana. Si us plau que estem en un curs...
 • Placida Espigares: Convivim amb la fibromiàlgia
 • Rachel: Bones a tots i a totes! En breu es produirà el casament entre la Carme i en Lin-Xin. Per aquest motiu, les...

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!