Classe del 3 de novembre

A la classe de dijous vam comentar alguns errors de les llistes de mobiliari que havíeu fet per als informes:
– zona *comú -> zona comuna
– llums *empotrats -> llums encastats
– *pegatines -> adhesius (*enganxines també és incorrecte).

renault-4-02
En català diem adhesiu

Vam continuar treballant el gènere dels noms, corregint els exercicis de Barcanova, i ens vam centrar a repassar els casos que fan el femení afegint el sufix -essa (abat -> abadessa, duc -> duquessa, baró ->baronessa). Cal no confondre’ls amb els que simplement fan el femení afegint una -a (anglès -> anglesa, pagès ->pagesa). A propòsit d’aquest tema, us penjo aquest article sobre els femenins d’alguns oficis. Demà en parlem a classe.

Després vam fer l’ex. 3 de la pàg. 24 (Teide) sobre pronoms febles. Vam fer els ex. 3, 4 i 5 de les pàg. 167 i 168 (Barcanova). Vam parlar de l’ús partitiu del pronom EN: En vull tres de plenes, de capses.

Per deures, heu d’entregar l’informe definitiu, amb la llista de mobiliari annexa. Recordeu que teniu l’estructura de l’informe a la pàg. 26 de Teide.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *