Classe del 8 de novembre

A la classe d’ahir vam parlar de l’article Més femenins, si us plau, de Neus Faura i vam comprovar com canvia el significat d’alguns mots, segons si són masculins o femenins, i que la llengua varia i evoluciona (per sort!). Vam veure, per exemple, que ‘advocadessa’ és equivalent a ‘advocada’ i que el DIEC2 ja no recull l’accepció de ‘muller de l’advocat’.

A continuació vam repassar l’ortografia de la o àtona. Vam veure els casos que porten més problemes com els verbs irregulars voler i poder, els cultismes i els mots que divergeixen d’altres llengües. Vam fer els exercicis 4, 5 i 6, pàg. 25 (Teide).

20161109_183519
Gramàtica pràctica del català. Ed. Teide

Per acabar, vam fer uns exercicis per identificar els pronoms de complement indirecte. Vam veure que de pronoms de tercera persona n’hi ha dos: li i els. Per deures, havíeu d’acabar el tercer exercici de la fotocòpia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *