CLASSE 14 DE NOVEMBRE

apujar

14885978_10156040954281959_497463460_nDesprés de comentar els dubtes sobre els exercicis de substitució per pronoms de c. indirectes, he tornat els informes i hem comentat els errors principals que heu comès, però també els encerts que heu tingut.

A continuació, hem vist la substitució de complements circumstancials a partir d’una fotocòpia que contenia la teoria, que heu comentat en petits grups, i els exercicis que hem fet. Per deures, feu els exercicis 5, 7 i 8 de les pàg. 149 a 151 del llibre El català escrit. Llegiu la teoria de la pàg. 149 abans de fer-los.

Tot seguit hem fet un joc de repàs del gènere dels substantius que varien respecte el castellà, perquè sovint es produeixen confusions en aquest sentit.

Finalment, heu fet en petits grups l’exercici 24 (lèxic) de la pàg. 32.33 del llibre de Teide. Per treballar més la distinció entre baixar/abaixar i pujar/apujar, us he passat una fotocòpia amb teoria i exercicis sobre aquest tema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *