Classe del 15 de novembre

torre-vermella
Torre vermella, futura seu del club d’avis

Avui hem fet l’assemblea per exposar les reformes dels locals. Abans, però, heu corregit els informes a partir de les marques de correcció. Hem comentat un parell d’errors relacionats amb el complement indirecte:

Els mobles són antics però els aprofitarem. Només li manca una mica de restauració. els
Espero que a la gent l’agradi aquesta associació. li

Després heu fet les exposicions sobre la reforma del local i els objectius de la vostra associació. Aquí teniu el recull d’errors.

Al final hem corregit els exercicis de les O àtones. Hem vist els casos dels verbs collir (i derivats com recollir, escollir, acollir…), sortir, escopir, tossir i cosir, que tenen les formes àtones amb O (collia, sortia, escopia, tossim, cosiria…) i les tòniques amb U (cullo, surt, escupi, tussi i cus…). Per deures feu els exercicis 6, 7 i 9 d’aquest mateix tema. (Barcanova)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *