Classe del 22 de novembre

descarga-1Després de corregir els deures, hem vist alguns aspectes sobre el gènere de l’adjectiu (pàg. 106, Barcanova): els que acaben en vocal neutra (comòde-còmoda, culte-culta, vague-vaga…), els que acaben com nu, cru, jueu, europeu o els que acaben en consonant com oblic-obliqua, innocu-innòcua, contigu-contigua….

Hem fet els exercicis 2, 3 i 5. Per deures, per dijous, feu l’ex. 5 (pàg. 109)

A continuació, i per grups, heu preparat les idees principals de la biografia del vostre personatge.

Després hem corregit la biografia d’Ovidi Montllor de la setmana passada. A l’hora d’escriure la vostra biografia (que s’ha de lliurar la setmana que ve), tingueu en compte el que hem dit:

  • Ortografia: va néixer (o nasqué), posar, comptable, comte (títol nobiliari)…
  • Com expressem els anys: Ovidi va traslladar-se a Barcelona l’any 1959. També podem dir l’any directament: El 1974 Ovidi Montllor va participar en una pel·lícula.
  • Dubtes com/com a: Ovidi va treballar com a mecànic. (en qualitat de).
  • En un text com la biografia, podeu utilitzar el passat simple: Ovidi aprengué a tocar la guitarra de forma autodidacta. Interpretà poemes musicats de Pere Quart i Espriu.

El proper dia farem un exercici d’avaluació de curs que consisteix a escriure una biografia a partir d’unes dades biogràfiques, com l’exercici que vam fer sobre l’Ovidi però individualment.

Per cert, algú sap què té a veure el filòsof Diògenes (el de la imatge) amb les biografies?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *