CLASSE 12 DE DESEMBRE

les-perifrasis-verbals-1-728les-perifrasis-verbals-2-728Avui hem començat corregint l’exercici 11, de la pàg. 56, del llibre de Teide (l’adjectiu).

A continuació hem vist com podem expressar obligació: haver de + infinitiu, cal + infinitiu, cal que + subjuntiu. També com expressar probabilitat: amb els adverbis segurament, probablement…; amb el verb deure  (en present, passat o futur, segons el cas) + infinitiu. Per practicar-ho, hem fet l’exercici 14, de la pàg. 58, de Teide.

Després hem estudiat els usos més comuns del present de subjuntiu, quins són els acabaments propis d’aquest temps verbal i l’hem practicat amb un exercici escrit.

Tot seguit hem intentat fer una llista dels accents diacrítics que han quedat amb la nova normativa i després els hem posat en comú. I n’hem practicat algun amb un dictat (corresponent a l’exercici 4 del tema 5 del llibre El català escrit).

Per deures per després de Nadal, feu els exercicis 1 (pàg. 31) i 5 (pàg. 33); i 2 (pàg. 120) i 3 (pàg. 121) del llibre El català escrit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *