CLASSE 30 DE GENER

Hem començant l’última classe del mes comentant els dubtes dels exercicis de la dièresi (i accentuació) que hi havia per deures (pàg. 38 del llibre El català escrit).

A continuació hem estudiat les paraules que serveixen per indicar quantitat. Vegeu el quadre de la pàg. 140 del llibre El català escrit. Hem vist que hi ha quantitatius que tenen formes que canvien segons si fem el masculí (ex: molt) o femení (molta) o els plurals masc. (molts) i fem. (moltes). Però altres només tenen una única forma: massa, força i prou són invariables. Per practicar-ho hem fet els exercicis 1 i 2 de la pàg. 141.

Després hem parlat de l’apunt en un blog. Us he passat les característiques d’aquest tipus de text i els connectors que s’hi poden utilitzar. N’hem vist un exemple i, per deures, us he proposat que en feu un sobre les rebaixes per al proper dilluns.

Per acabar hem jugat a conjugar una sèrie de verbs per familiaritzar-nos amb els diversos temps verbals i amb l’ortografia d’aquests verbs en general importants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *