• CLASSE 5 D’ABRIL

  Escrit per el 05 de Abril del 2017 a les 13:04 a: SUFICIÈNCIA MATÍ

  Avui heu fet una prova de gramàtica (pronoms, quantitatius, connectors…) i l’hem comentada i corregida.

  Després, us he explicat que fem un concurs de Punts de llibre amb motiu de Sant Jordi (us enviaré les bases per c/e per si algú no ha pogut venir a classe avui). Animeu-vos a participar-hi!

  A continuació, hem treballat els participis d’alguns verbs amb l’exercici 17, de la pàg. 140 i 141, del llibre de Teide.

  Finalment, hem conegut  un mica la figura de l’escriptor Prudenci Bertrana, de qui aquest any es commemora el 150è aniversari del naixement. Heu llegit l’Elogi de la dona bruta, un conte divertit, irònic i provocatiu. Hem aprofitat  per veure quina era la tesi o idea principal i quins arguments dona per sustentar aquesta tesi (exercici que ha anat bé per, quan tornem de vacances, veure els articles d’opinió). També heu après vocabulari nou i heu fet una mica de debat sobre el contrast entre la societat de finals del S. XIX i l’actual.

  Recordeu que el 18 d’abril, a les 19 h, a la Biblioteca Central de Cerdanyola, es farà una xerrada per commemorar l’any Bertrana. També hi haurà una exposició sobre Prudenci i Aurora Bertrana.

  Per deures, feu algun dictat per reforçar l’ortografia de la s. A més, feu els exercicis del llibre de Teide: 21, de la pàg. 115 i 3, de la pàg. 119.

   

  Prudenci Bertrana

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!