CLASSE 5 D’ABRIL

Avui heu fet una prova de gramàtica (pronoms, quantitatius, connectors…) i l’hem comentada i corregida.

Després, us he explicat que fem un concurs de Punts de llibre amb motiu de Sant Jordi (us enviaré les bases per c/e per si algú no ha pogut venir a classe avui). Animeu-vos a participar-hi!

A continuació, hem treballat els participis d’alguns verbs amb l’exercici 17, de la pàg. 140 i 141, del llibre de Teide.

Finalment, hem conegut  un mica la figura de l’escriptor Prudenci Bertrana, de qui aquest any es commemora el 150è aniversari del naixement. Heu llegit l’Elogi de la dona bruta, un conte divertit, irònic i provocatiu. Hem aprofitat  per veure quina era la tesi o idea principal i quins arguments dona per sustentar aquesta tesi (exercici que ha anat bé per, quan tornem de vacances, veure els articles d’opinió). També heu après vocabulari nou i heu fet una mica de debat sobre el contrast entre la societat de finals del S. XIX i l’actual.

Recordeu que el 18 d’abril, a les 19 h, a la Biblioteca Central de Cerdanyola, es farà una xerrada per commemorar l’any Bertrana. També hi haurà una exposició sobre Prudenci i Aurora Bertrana.

Per deures, feu algun dictat per reforçar l’ortografia de la s. A més, feu els exercicis del llibre de Teide: 21, de la pàg. 115 i 3, de la pàg. 119.

 

Prudenci Bertrana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *