CLASSE 31 DE GENER

Avui hem fet els exercicis 5 i 6 sobre la dièresi, de la pàg. 36 del llibre El català escrit.

A continuació hem vist el present de subjuntiu, les terminacions que tenen les diferents conjugacions i quan l’usem. Hem parlat dels verbs velars, que són aquells que quan la primera persona del present d’indicatiu acaba en C, tot el present de subjuntiu (i l’imperfet de subjuntiu) la canvia per una G . Exemple. jo bec (present d’indicatiu) > jo begui, , tu beguis, etc. (present de subjuntiu).Hem practicat aquest temps verbal amb aquesta cançó

Després us heu reunit en grups per acabar els resums del conte El gran cartògraf. 

Tot seguit hem vist quan és correcte utilitzar el punt i coma, i hem aprofitat per explicar una norma bàsica de la coma, a partir d’un exemple extret d’un resum (que entre el subjecte i el verb no hi va mai una coma, ni entre el verb i els complements).

Finalment, hem après la diferència de significat entre parells de paraules que són similars en l’escriptura (exercici 17, pàg. 75, de Teide).

Per deures feu l’exercici 3 de la pàg 121 d’El català escrit (verbs), l’exercici 3, de la pàg. 68 de Teide (pronoms) i, si teniu temps, l’exercici 17 de la pàg. 75 (precisió lèxica).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *