• CLASSE 8 DE NOVEMBRE:

  Escrit per el 08 de Novembre del 2018 a les 13:33 a: SUFICIÈNCIA MATÍ

  Hem començat la classe fent un repàs a la teoria que havíem vist sobre l’escriptura de la 0/u àtones. Avui hem explicat també:

  – Que hi ha una sèrie de mots que es diuen cultismes, que  han arribat més tardanament al català i que per això han sofert una evolució diferent a la paraula de la qual deriven (vegeu el quadre de la pàg. 21). Així tenim boca, però bucal.

  – A més, hem vist uns verbs que en conjugar-los, canvien la o de l’arrel per u quan està en posició tònica. Verbs: tossir, collir, cosir, escopir i sortir (i derivats). Exemple verb sortir: sortiré, sortia (àtona o), però surt, surti (tònica u).

  – Finalment, hem vist que el present de subjuntiu i l’imperatiu dels verbs poder i voler s’escriuen amb u.

  Per deures, feu els exercicis 8, 9 i 11 de la unitat 3

  Després hem fet un exercici de vocabulari del llibre de Teide: distinció mitja/mitjana, cristall/vidre, tauler/taulell, pujar/apujar…

   

   

   

   

  Per acabar, us heu posat per grups per redactar els informes sobre la sala polivalent que utilitzareu per a la vostra entitat.

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!