• CLASSE 22 DE NOVEMBRE: accentuació, adjectius i repàs del gènere dels noms

  Escrit per el 24 de Novembre del 2018 a les 10:22 a: SUFICIÈNCIA MATÍ

  L’altre dia vam veure la síl·laba tònica i l’àtona. Vam fer l’exercici 6, pàg. 26). Després, vam explicar les normes d’accentuació segons si les paraules són agudes (la forta és l’última), planes (la penúltima) o esdrúixoles (l’antepenúltima) -observeu el quadre adjunt-. Vam fer l’exercici 11, pàg. 28, a classe. Per deures feu els exercicis 8 i 10, pàg. 27 i 28. També vam veure els 15 mots que tenen accent diacrític per distingir-los d’altres mots.

  A continuació, vam fer grups per treballar els adjectius. Cadascú havia de fer-ne la definició d’un i les altres persones havien d’endevinar a quin adjectiu corresponia la definició. Tot seguit, havíeu de fer el femení de 3 adjectius, i al final, dir-los a tota la classe per deduir-ne la teoria. També ho teniu al llibre a les pàg. 106 i 107 (unitat 19).

  Després, vam llegir un text sobre un personatge amb una vida digna de ser narrada (ex. 1 del llibre de Teide). Pot servir una mica com a model per fer l’exercici 2 (us hi adjunto unes pautes per fer-ne un esquema previ a la redacció del text). Per deures, haureu de fer un escrit sobre una persona que conegueu i presentar-lo el proper dijous a classe.

   

   

   

  Per acabar, vam fer un joc per repassar el gènere d’alguns mots conflictius com ara deute, dubte, avantatge, olor… (teniu la llista completa a la pàg. 98 del llibre El català escrit).

   

   

   

   

   

   

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.
 • pfreixa: 🙂 Exacte!
 • Belén: En català es diu targeta sanitâria.
 • Belén: Crec que sobra el pronom en de feste’n soci, s’hauria d’escriure feste soci. No estic segura.
 • Belén: Crec que la formes correctes serien: suís, ensaïmada i sense dubte el que falten són els xurros.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!