• CLASSE 8 DE GENER: el complement circumstancial i les perífrasis d’obligació (he de…)

  Escrit per el 08 de Gener del 2019 a les 15:51 a: SUFICIÈNCIA MATÍ

  Avui, després de comentar els exercicis que hi havia de deures, hem après els pronoms que substitueixen un complement circumstancial de lloc (hi/en). Hem vist la teoria que hi ha a la pàg. 149 i hem fet l’exercici 8.

  Tot seguit hem estudiat les formes verbals que expressen obligació (haver de + infinitiu o cal que + subjuntiu), pàg. 152, i les hem practicat amb un joc: en grups, una persona tenia una situació concreta (tenia son, li havia tocat la loteria, etc.), però ella no ho sabia. Els companys li donaven consells fins que la persona endevinava que li passava. Després hem fet l’exercici 1 de la pàg. 152.

  Finalment us heu reunit amb els grups que prepareu l’Itinerari per Cerdanyola per fer una posada en comú per preparar el treball.

  Per deures, per al dimarts que ve, feu els exercicis 5 i 7 de les pàg. 149 i 150 (pronoms), exercici 5, pàg. 123 (verbs) i exercicis 2 i 3, pàg. 153 (verbs).

   

   

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!