CLASSE 8 DE GENER: el complement circumstancial i les perífrasis d’obligació (he de…)

Avui, després de comentar els exercicis que hi havia de deures, hem après els pronoms que substitueixen un complement circumstancial de lloc (hi/en). Hem vist la teoria que hi ha a la pàg. 149 i hem fet l’exercici 8.

Tot seguit hem estudiat les formes verbals que expressen obligació (haver de + infinitiu o cal que + subjuntiu), pàg. 152, i les hem practicat amb un joc: en grups, una persona tenia una situació concreta (tenia son, li havia tocat la loteria, etc.), però ella no ho sabia. Els companys li donaven consells fins que la persona endevinava que li passava. Després hem fet l’exercici 1 de la pàg. 152.

Finalment us heu reunit amb els grups que prepareu l’Itinerari per Cerdanyola per fer una posada en comú per preparar el treball.

Per deures, per al dimarts que ve, feu els exercicis 5 i 7 de les pàg. 149 i 150 (pronoms), exercici 5, pàg. 123 (verbs) i exercicis 2 i 3, pàg. 153 (verbs).

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *