• CLASSE 21 DE MARÇ: repàs guionet, lèxic, DMP i repàs pronoms febles i combinació

  Escrit per el 21 de Març del 2019 a les 21:59 a: SUFICIÈNCIA MATÍ

  Avui hem començat la classe fent un repàs de l’ús del guionet i hem parlat d’alguns casos en què també s’utilitza per evitar confusions o errors de pronunciació, com per exemple: ex-portador (de la malaltia, diferent d’exportador d’un producte), blanc-i-blaus, pit-roig o Puig-reig.

  Després, hem vist el vocabulari de la pàg. 129 de Teide o fotocòpia.

  Tot seguit, hem llegit, en 4 idiomes diferents: asturià, italià, castellà i català, la poesia triada per la Institució de les Lletres Catalanes per celebrar el Dia Mundial de la Poesia d’enguany.

  Finalment, hem fet repàs de pronoms febles, sobretot del complement preposicional i també del directe i indirecte. Per deures, acabeu el full: C. PREP que us he donat (repàs del c. preposicional o de règim verbal). Per acabar, hem començat a veure la combinació de pronoms. El proper dia la repassarem.

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!