Torelló: presentació del programa Voluntariat per la llengua 2015-2016

El dijous 15 d’octubre, a les vuit del vespre, es va dur a terme l’acte de presentació del programa de Voluntariat per la Llengua a la sala d’actes de l’edifici de la Cooperativa a Torelló.

A l’acte hi van assistir la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Torelló, Núria Güell, i la directora del Centre de Normalització Lingüística d’Osona, Dolors Solà, i totes les persones voluntàries que participen en el programa enguany.

S’han format un total de 20 parelles, la totalitat de les quals són residents a la vall del Ges. Entre les parelles destaquen les persones originàries de Colòmbia, el Senegal, Bolívia, Ruanda, Polònia, el Marroc, Ghana, Uruguai, l’Argentina, l’Equador, Rússia i de la resta de l´Estat espanyol.

Durant l’acte es va presentar i explicar les principals pautes a tenir en compte del programa del Voluntariat per la Llengua, van poder veure un vídeo amb diferents experiències a Catalunya relacionades amb el programa i per acabar es van presentar les parelles d’aquest any.

Les trobades entre la persona voluntària i l’aprenent es portaran a terme un dia a la setmana durant una hora, la qual es podrà ampliar segons la voluntat dels mateixos participants. En principi aquestes parelles es trobaran en espais ben diversos: al carrer, en un bar, a casa d’un d’ells, etc., i ho faran fins a finals de febrer coincidint amb la finalització del primer quadrimestre dels cursos de català.

DSC09572