Comença la VIII Gimcana de les Llengües a Osona

El Centre de Normalització Lingüística d’Osona, per vuitè any consecutiu, organitza la Gimcana de les Llengües a Osona, que es farà entre el 16 d’octubre i el 26 de novembre.

La Gimcana és un concurs de 6 setmanes de durada en què es fan preguntes de llengua. Enguany els àmbits temàtics estaran dedicats als ocells, les llengües del món, lèxic relacionat amb els crits dels animals, alfabets, orígens i significats dels colors, i enigmes lingüístics.

L’objectiu d’aquest concurs és aprofundir en ele_gimcana_editora_128_14506_1s aspectes més curiosos i sorprenents de la nostra llengua, així com donar a conèixer la diversitat lingüística i aprendre a valorar-la.

Hi pot participar tothom, des d’alumnes de primària, secundària i batxillerat, fins a adults, tant en grup com de manera individual.

Participar-hi és molt senzill. No cal inscriure-s’hi, només cal respondre una o dues preguntes cada setmana, segons la categoria. Les preguntes es publiquen al web http://blogs.cpnl.cat/gimcanaosona/ cada divendres. El límit per resoldre-les s’acaba el dijous següent.

Cada setmana els encertants acumulen punts, de manera que, al final, aquells que en sumin més opten al sorteig que establirà els guanyadors dels premis de cada categoria.

El premi per a les categories de primària és un taller al Museu d’Història de Catalunya; el de secundària, un taller al Museu Picasso, i els premis per a les categories d’adults – individual i en grup-,  un viatge en globus i un circuit d’aventura d’Anigami.

Participeu-hi!