Passegem per dos mil anys d’història de la ciutat de Vic

Diumenge, dia 8 de novembre parelles lingüístiques de la comarca d’Osona van fer una passejada pel centre històric de Vic, guiades per Fina Solà, arxivera i historiadora i també voluntària lingüística.DSC09686
Van començar la ruta davant de la catedral de Vic, van passejar pel nucli antic i es van anar aturant en diversos edificis històrics representatius de les diferents èpoques que ha viscut la ciutat: des de l’època romana amb el Temple Romà, el període medieval amb el Pont de Queralt, d’estil romànic, el barroc amb l’església de La Pietat, el modernisme amb la Casa Masferrer… fins a arribar a l’època contemporània amb el Teatre Atlàntida.DSC09692
També es va fer un recorregut pel barri de les Adoberies, centre de la industrialització vigatana i un dels motors econòmics de la ciutat, ja datat al segle XVIII i que va perdurar fins a l’últim quart del segle XX. El barri de les Adoberies de Vic és el primer bé cultural d’interès nacional en la categoria de zona d’interès etnològic de Catalunya.DSC09693-1
El recorregut va acabar a la plaça Major de Vic o plaça del Mercadal. DSC09695