Presentació del VxL a alumnes de l’Escola d’Estiu Catalanoaustríaca

Dimarts, 18 de juliol, la directora del CNL d’Osona, la coordinadora i la dinamitzadora del VxL virtual es van desplaçar a Sant Hilari de Sacalm per presentar el programa Voluntariat per la llengua a un grup d’estudiants de l’Escola d’Estiu Catalanoaustríaca, formada per estudiants de la universitat de Viena que estudien català, juntament amb un grup d’estudiants d’alemany de diverses universitats catalanes, que aquests dies s’han reunit per portar a terme un intercanvi cultural i lingüístic de dues setmanes.

Les jornades tenen lloc de forma alterna un any a Catalunya i un a Àustria. Els candidats seleccionats tenen dret a participar-hi dos anys seguits de manera que puguin conèixer l’entorn català i l’austríac.

El programa del matí està dedicat a l’estudi de l’alemany i el català respectivament, organitzat en cursos de quatre hores diàries en grups d’aproximadament cinc persones, amb dos nivells diferents per a cada llengua.

En la presentació es va parlar de la importància de la dinamització lingüística per fomentar, incrementar i estendre l’ús social de la llengua catalana i les actituds que l’afavoreixen. També es va parlar de la necessitat de conscienciar els catalanoparlants de no canviar de llengua a l’hora de dirigir-se a una persona estrangera.

En la presentació del VxL es va posar l’accent en el Voluntariat virtual perquè, amb aquesta modalitat, els estudiants de català austríacs podran  practicar la llengua des del seu territori.