Sessions de jocs en català amb els grups de VxL de reforç de lectura i conversa del SLC de Vic

En el marc de la campanya “I tu, jugues en català?” que es fa al CNL d’Osona es duen a terme diferents actuacions: des de la visita als comerços de joguines, la difusió de l’aplicació de joguines en català i els comerços on es poden trobar, la difusió del concurs “I tu jugues en català?”,  la publicació d’alguns jocs en català en la nostra col·lecció dels Ets i uts en joc i, aquest any, també s’han fet sessions de jocs en català.

Els dies 3, 4 i 5 de desembre els grups de VxL de reforç de lectura i conversa van jugar a diferents jocs en català. En total van estar 5 grups d’entre 4 i 7 persones que van poder conèixer aquests jocs i saber-ne el reglament.

En la majoria de grups de nivell bàsic han jugat sobretot amb el joc Kidnelis, amb el qual han pogut practicar la lectura  i l’escriptura de frases. Un cop llegida havien de decidir si la frase era veritat o mentida i aquest era el moment divertit del joc perquè algunes frases eren força absurdes.

En el grup en el qual majoritàriament hi havia persones de nivell elemental es va jugar al joc Vuitdeu, que és una versió en cartes del joc del penjat. Aquí els participants pensaven paraules i la resta les havien d’endevinar proposant les diferents lletres.

Finalment, en un altre grup, de nivell bàsic i elemental van jugar al joc Sisset. En aquest joc també es tracta d’anar formant paraules entre tots a partir de les cartes amb lletres que hi ha.

En definitiva, tots els grups van expressar que s’havien divertit. A més, van conèixer alguns jocs en català que hi ha al mercat.