• Club de lectura fàcil de l’Oficina de Català de Torelló

    Ahir, 22 de maig, a la biblioteca Dos Rius va tenir lloc una nova trobada del club de lectura fàcil de l’Oficina de Català de Torelló.

    Aquesta vegada els alumnes d’Elemental 3 i alguns participants del Voluntariat per la Llengua de Torelló han llegit l’adaptació de l’obra Tirant lo Blanc de Joanot Martorell.

    En la sessió de presentació i durant la tertúlia, hem explicat que és l’obra clàssica més important de la literatura catalana, considerada la primera novel·la moderna d’Europa i l’única que el Quixot de Cervantes salva de la foguera quan recupera el seny. Després hem comparat les novel·les de cavalleria amb les pel·lícules d’aventures actuals, hem parlat dels grans clàssics de la literatura europea, dels llibres que eren de lectura obligatòria a l’escola i de com canvia la nostra mirada amb el pas dels anys.

    Els clubs de lectura són una activitat pensada per als alumnes dels cursos de català per a adults i els participants del Voluntariat per la Llengua de l’Oficina de Català de Torelló, però està oberta també als usuaris de la biblioteca que hi vulguin participar. Només cal apuntar-s’hi a la biblioteca o a l’Oficina de Català.

    Dimecres que ve –a les 15.30 h- farem l’última tertúlia dels clubs, aquesta vegada amb els alumnes del curs Intermedi 3 que estan llegint el llibre Contes populars catalans de Sílvia Caballeria i Ma. Carme Codina amb il·lustracions d’Elisenda Soler, publicat per l’editorial Farell. Totes tres són de Torelló.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes