• ARRENCA EL VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA 2019-2020 A TORELLÓ

  Ahir es va fer l’acte de presentació de la nova edició del Voluntariat per la Llengua a Torelló.

  Aquest dimecres 30 d’octubre, a les vuit del vespre, s’ha dut a terme l’acte de presentació de la nova edició del programa de Voluntariat per la Llengua a la sala d´actes de l’edifici de la Cooperativa de Torelló.

  Aquest acte és el tret de sortida de les trobades entre parelles lingüístiques que es faran aquesta tardor hivern. En total, s’han format 11 parelles, 7 de les quals són noves. Tots els participants són de Torelló, però tenen orígens diversos com ara Ucraïna, el Marroc, Veneçuela, Senegal, Equador, Perú i Polònia.

  La trobada ha consistit en un acte distès per donar a conèixer el funcionament del programa, el web i el blog del Voluntariat, els establiments i entitats de Torelló que hi col·laboren, els avantatges que ofereixen als participants i les activitats previstes durant aquesta edició de deu setmanes. També s’ha fet un reconeixement als dos voluntaris més antics, Quim Camprubí i Joan Montanyà, que ja fa 13 i 9 anys respectivament que formen part del programa de forma ininterrompuda. El regidor de Cultura, Xavier Lozano, els ha obsequiat amb dues entrades per anar al teatre Cirvianum de Torelló i un diploma d’agraïment per la seva col·laboració. Finalment, s’han donat alguns consells i recomanacions puntuals i s’ha fet la presentació de les parelles.

  L’objectiu general del programa Voluntariat per la llengua és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d’aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la.  També serveix perquè les persones catalanoparlants s’adonin que hi ha molts nouvinguts que aprenen el català i que no cal canviar de llengua per acollir-los millor. En definitiva, és una iniciativa per parlar, sortir i conèixer gent tot practicant la llengua. Només cal ser major d’edat i comprometre’s a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.

   

  Com a novetat, a partir d’aquesta temporada de tardor, els participants del Voluntariat per la Llengua i els alumnes dels cursos de català per a adults de Torelló (del CPNL) tenen un 25 % de descompte sobre preu de taquilla presentant el carnet.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes