Deu comerços més de Torelló s’afegeixen a la xarxa d’establiments col·laboradors del Voluntariat per la Llengua

Els establiments col·laboradors del Voluntariat per la Llengua a Torelló continuen augmentant. Als 4 que s’hi van afegir a principis de juliol, se n’hi van sumar 10 més.

Aquests darrers mesos 14 establiments comercials s’han afegit a la xarxa d’establiments col·laboradors del VxL (Voluntariat per la Llengua) i 6 més han renovat els acords signats en anys anteriors.

Els establiments són: Art 32 Taller de marcs, Autonell Automòbils, Bar 4 cantons / Àtik, Drogueria Serra, L’Origen, Cortines Darnés, Les Herbes, Merceria Lourdes, Òptica Torelló, Peixateria 4 Cantons, Ràdio Comella, Taller informàtic, Trendy Moda i Vidres Mora. I els 6 que han renovat: Electrodomèstics Badia, Josep Basco fotografia, La Trepa, Perruqueria D. Mallarach, Rellotgeria i joieria Codina i restaurant Cal Pagès.

Els establiments que col·laboren amb el Voluntariat faciliten que les persones que aprenen la nostra llengua, puguin ser ateses i es puguin expressar en català, encara que el parlin amb dificultat.

Els aprenents saben que si van als establiments col·laboradors podran expressar-se en català, encara que ho facin lentament o amb dificultat i que el personal dels establiments els atendrà i els animarà a continuar-lo parlant.

Alguns establiments també col·laboren en l’organització d’activitats adreçades a les parelles lingüístiques. I d’altres ofereixen descomptes amb el carnet de VxL. A Torelló són el restaurant El Bistrot del Firal, la Perruqueria Mallarach i el teatre Cirvianum.

Amb la seva implicació en el programa del Voluntariat contribueixen al foment de l’ús de la llengua i de la cohesió social.

A Catalunya hi ha més de 3.000 comerços, bars, restaurants, etc. on, a més de rebre una atenció personalitzada i de qualitat, les persones que ho volen poden practicar el català.

El Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa amb parelles lingüístiques. El teixit socioeconòmic d’una població, principalment a través del comerç de proximitat, és un espai privilegiat de comunicació i de relacions socials. Per això és tan important comptar amb una xarxa d’establiments que hi donin suport.

Si voleu ajudar el comerç de proximitat alhora que practiqueu el català, us convidem a visitar els establiments col·laboradors.

 

Print Friendly, PDF & Email