• Fils de conversa: nou interactiu per practicar el català

  Fils de conversa és un nou programa interactiu per practicar el català.

  Els Fils de conversa s’adrecen als participants del Voluntariat per la llengua, als professors de català per a adults, centres educatius, escoles d’adults, entitats d’acollida, alumnes i  tothom qui vulgui aprendre i practicar català. Un dels punts destacats de l’eina és que es pot fer servir des dels dispositius mòbil: ordinador, tauleta i telèfon mòbil. Durant el darrer any de pandèmia s’ha incrementat notablement la demanda i l’ús de recursos en línia per millorar l’aprenentatge i la pràctica de la llengua catalana.

  Fils de conversa consta de 10 unitats que tracten temes d’actualitat. Cada unitat s’estructura en 4 blocs anomenats Fils: “Mira i parla”, “Escolta i parla”, “Guaita i opina”, “Parlem-ne i fem”. Cadascun dels fils proposa 4 activitats per introduir vocabulari, fomentar la lectura, practicar estructures lingüístiques i comunicatives i, sobretot, facilitar la conversa.

  Totes les activitats tenen un component lúdic que fa que practicar la llengua sigui molt amè i distès, alhora que permeten l’empoderament digital dels usuaris. Un vídeo, un àudio, una lectura breu o una imatge són el punt de partida de les activitats que tenen per objectiu estimular  l’expressió oral. Algunes són interactives i autocorrectives: tasques d’arrossegar i deixar anar, marcar paraules en un text, ordenar una seqüència d’imatges, jocs de girar cartes, targetes didàctiques, jocs de memòria, sopa de lletres i altres…

  Les activitats, creades amb l’eina de disseny de contingut interactiu H5P, permeten ser incrustades en sistemes de gestió de continguts o entorns virtuals d’aprenentatge (Moodle, WordPress, Drupal) simplement enganxant al lloc de destinació el codi que es pot generar des de la mateixa activitat.

  Després de la publicació de la primera unitat, cada final de mes s’oferirà una nova unitat fins a completar tota l’eina el febrer de 2022. Les 10 unitats engloben més de 300 activitats que promouen la interacció i la conversa. Tenint en compte que és un recurs en construcció, al mateix web hi haurà un apartat obert a la participació per millorar-lo progressivament.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes