• Lliurament del premi Pescamots a Torelló

  Dijous dia 15 de juliol, es van lliurar els guardons de la primera convocatòria dels premis Pescamots de l’ADET i l’OC de Torelló. 

  L’acte va tenir lloc al Museu de la Torneria de Torelló i el lliurament dels guardons va anar a càrrec de Pasqual Bernat, president de l’ADET (Associació d’Estudis Torellonencs). 

  La convocatòria d’aquests premis va estar realitzada per l’Associació d’Estudis Torellonencs i  l’Oficina de Català de Torelló, amb el suport de l’Ajuntament de Torelló. Les guardonades van ser María Eugenia Marín Castañeda per El meu país, Lorena Vignolo Montero per Massa d’hora per marxar i Rastre de guerra i mort, i Carolina Rodríguez Valencia per Una carta a un amic.

  Es tracta d’un  certamen adreçat al col·lectiu de persones que estudien el català i/o que participen en el programa del Voluntariat per la Llengua del municipi. 

  Amb aquest concurs l’ADET vol contribuir al foment de l’ús de la llengua catalana a través de la redacció d’escrits breus, incentivar l’escriptura creativa i reconèixer l’esforç d’un col·lectiu de persones per aprendre la llengua catalana. 

  El Pescamots forma part dels Premis Vila de Torelló,  que juntament amb els guardons de narrativa i poesia i el Pescalletres/Pescallunes (dedicat als treballs literaris de les escoles del poble)  volen estimular i incentivar la creació literària en la nostra llengua. 

   A causa de la circumstància sanitària actual, aquests guardons no es van poder lliurar en l’acte del dia 16 d’abril, quan es va fer la cerimònia general dels Premis Vila de Torelló. 

   

   

   

   

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes