Els alumnes de bàsic 2 de Torelló practiquen català al carrer

Dilluns i dimecres d’aquesta setmana, en acabar la classe de català, uns quants alumnes del Bàsic 2 han sortit a practicar el català als comerços de Torelló adherits al VxL.

Com que la majoria fa molt poc que viuen a Catalunya i que estudien català, ha estat una activitat voluntària. Han visitat les botigues en grups de tres o quatre acompanyats de la professora i han practicat el que havien après a l’aula: han saludat, han simulat que hi compraven alguna cosa o han fet preguntes sobre els productes i serveis que ofereixen. Tot, en català. En total s’han fet 18 pràctiques.

Amb aquesta activitat s’han adonat que ja són capaços de parlar en català fora de l’aula quan van a comprar i han perdut una mica la vergonya per si s’equivoquen. A tots els establiments els han assegurat que no passa res, que l’aprenentatge és un procés que necessita pràctica i que ells el ajudarien amb molt de gust a trobar les paraules que els faltaven en un moment puntual. I als que ja són clients, els han dit que a partir d’ara els atendrien en català.

Res no hauria estat possible sense la bona predisposició dels comerços de Torelló que participen en el programa del Voluntariat per la llengua, que de seguida es van mostrar disposats a col·laborar-hi, en aquest cas concret volem donar les gràcies a Fotografia Basco, Les Herbes, Cafè la Brisa i Peixateria 4 Cantons.

 

Print Friendly, PDF & Email