Les parelles lingüístiques d’Osona visiten el programa Planta Baixa de TV3

Després que a principis de juny s’hagués d’anul·lar la visita al programa Planta Baixa de TV3 a causa de la mala situació epidemiològica, el dia 5 de novembre les parelles lingüístiques i alumnes del CNL d’Osona van assistir a l’emissió del programa en directe.

Unes 30 persones van sortir de Vic i Manlleu a quarts de nou del matí amb un bus que va facilitar TV3 i a les 10 van arribar a les instal·lacions de Sant Joan Despí, on van ser rebudes per una persona que els va explicar el funcionament del programa. El programa va ser en directe i va durar unes dues hores.

Van poder veure i escoltar com es parlava de l’actualitat política i social, hi va haver connexions amb reporters de carrer i reflexions sobre diferents temes. Precisament es va parlar de la situació del català perquè el dia anterior van sortir les dades de l’ús del català a secundària.

El presentador va demanar l’opinió a persones del grup, a Judith Vidal, dinamitzadora del VxL de Vic, i a dues aprenentes. La dinamitzadora va dir que és molt important que els catalanoparlants no canviem de llengua quan parlem amb una persona de fora i va “renyar” el presentador perquè ho va fer.

Print Friendly, PDF & Email