• El cinema en català omple el febrer amb cinema infantil, el Doc del Mes i l’estrena de ‘Destí a Brighton’

  Aquest mes de febrer, més de 60 sales de tot Catalunya oferiran pel·lícules en català amb tres propostes ben diferents.

  El CINC -programa de Cinema Infantil en Català- reprèn la programació amb més de 90 sessions. El Documental del Mes de febrer estrena “En el llindar” que segueix la transició de gènere d’un jove brasiler. També arriba als cinemes l’estrena del llargmetratge “Destí a Brighton”, una road movie que homenatja la cultura mod. Aquestes obres han estat doblades o subtitulades en català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura. L’any 2021, 73 pel·lícules van comptar amb un ajut per al doblatge i la subtitulació en català de llargmetratges d’estrena en sales de cinema.

  En el llindar, el Documental del Mes de febrer

  Títol: En el llindar

  Títol original: Limiar (Threshold)

  Director: Coraci Ruiz

  Intèrprets

  Sinopsi: Des d’un punt de vista autobiogràfic, la directora brasilera, Coraci Ruiz, segueix la transició de gènere del seu fill adolescent, en Noah.

  Versió: VOSC

  Idioma original: portuguès

  Qualificació

  Data d’estrena03/02/2022

  Tràiler

  El cicle Documental del Mes ha programat per al febrer “En el llindar”, que s’exhibirà en format híbrid. De forma presencial, l’acolliran 42 sales de Catalunya, 2 de les Illes Balears i 8 del País Valencià i, en línia, 11 sales virtuals de Catalunya i 1 a les Balears. Aquest llargmetratge ha estat subtitulat en català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística.

  La directora brasilera Coraci Ruiz segueix des d’un punt de vista autobiogràfic la transició de gènere del seu fill adolescent, en Noah. Entre l’any 2016 i el 2019, l’entrevista tot abordant els conflictes, certeses i incerteses que impregnen la seva profunda cerca d’identitat. Alhora, Coraci, criada des de petita en un entorn activista i feminista, també viu el seu propi procés de transformació que la porta a trencar amb vells paradigmes, a enfrontar-se a les seves pors i a desmuntar els seus propis prejudicis
  El Docs del Mes és una iniciativa de l’empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l’any 2004, que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals.

  Destí a Brighton

  Títol: Destí a Brighton

  Títol original: The Pebble and the Boy

  Director: Chris Green

  Intèrprets: Patsy Kensit, Ricci Harnett, Jesse Birdsall, Emma Stansfield, Sacha Parkinson, Christine Tremarco, Stuart Wolfenden, Charlotte Tyree, Jamie Lomas

  Sinopsi: En John, un jove de 19 anys de Manchester, s’embarca en un viatge a Brighton. Voleu saber per què?

  Versió: Doblada

  Idioma original: anglès

  Qualificació: A partir de 12 anys

  Data d’estrena: 04/02/2022

  Tràiler

  John Parker, un jove de 19 anys de Manchester, s’embarca en un viatge de descoberta cap a Brighton amb l’antiga scooter Lambretta que hereta del seu pare.

  El director Chris Green recrea la cultura mod dels anys seixanta, amb una banda sonora encapçalada per Paul Weller i The Jam. Movie Films distribueix a partir del 4 de febrer aquesta pel·lícula doblada al català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística. Consulteu les sales a la cartellera de Cinema en català.

  Impuls al doblatge i la subtitulació en català

  El Departament de Cultura impulsa el doblatge i la subtitulació en català de produccions audiovisuals amb subvencions a les distribuïdores per augmentar l’oferta cinematogràfica en llengua catalana a les sales d’exhibició, a les plataformes digitals i en format físic. L’any 2021 s’han doblat o subtitulat en català, amb el suport de Política Lingüística, més de 2.000 continguts audiovisuals per a sales, plataformes, Blu-ray, DVD i festivals.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes