Presentació del VxL a La Salle Manlleu

Durant aquest curs el programa VxL d’Osona ha tingut contacte amb diversos centres de secundària per explicar-los el programa. Els alumnes de secundària tenen unes hores del seu expedient curricular dedicades al Servei Comunitari i tenen l’opció de participar, entre d’altres projectes solidaris, en el programa Voluntariat per la llengua.

El dia 16 de febrer es va organitzar una sessió informativa al centre de secundària La Salle Manlleu dirigida a nois i noies de 4t d’ESO que estan interessats a formar part com a voluntaris del programa. Els futurs voluntaris es van preparar la sessió amb preguntes que van dirigir a la dinamitzadora que els en va explicar el funcionament.

 

L’objectiu d’incorporar el VxL als projectes del Servei Comunitari és, d’una banda, que els alumnes que han arribat recentment a Catalunya puguin practicar el català d’una manera informal, amb un company del mateix centre. Aquesta pràctica reforça la necessitat d’aquests alumnes d’accelerar l’aprenentatge de la llengua per poder seguir el seu itinerari formatiu i, també, de facilitar el contacte amb altres nois i noies. D’altra banda, la pràctica també afavoreix que els alumnes voluntaris mantinguin amb naturalitat el català en les relacions informals amb els companys d’altres procedències que hi ha al centre